Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ENQUÊTE IS AANZET TOT WIJKONTWIKKELINGSPLAN

Vooral tevredenheid in Munsel-Selissen

Bewoners van de wijk Munsel-Selissen zijn over het algemeen erg tevreden over hun woonomgeving. Wel wordt op enkele plekken overlast ervaren van hardrijders en zwerfvuil. Dat blijkt uit de resultaten van de enquête die het wijkberaad voor de zomer op een kleine duizend adressen in de wijk verspreidde.

Met de respons van bijna 25 procent is het wijkberaad erg tevreden. Daaruit blijkt een grote betrokkenheid, geeft het bestuur in een reactie aan. Uit de resultaten blijkt dat inwoners zich vrijwel unaniem veilig voelen in Munsel-Selissen. Ook zijn zij trots op de wijk, al kon niet iedereen even goed uit de voeten met die term voor hun woonwijk.

Veel bewoners zijn ook positief over het aanwezige groen en de trottoirs. Er zijn echter wel verschillen per straat of buurt. Zo lijkt het Newtonplein in de duurzame buurt In Goede Aarde het 'kroonjuweel', terwijl aan de randen en de oudere delen van de wijk wat vaker gemor in de antwoorden doorklinkt. Ook met betrekking tot parkeeroverlast blijken er grote verschillen, maar deze zijn dan omgekeerd: hoe nieuwer de wijk, hoe groter de problemen. De deelnemers aan de enquête pleiten voor actieve handhaving. Te hard rijden wordt vooral door bewoners van aan- en afvoerwegen binnen de wijk en richting sportvelden ervaren. Volgens het wijkberaad blijkt uit de resultaten dat sommige wijkbewoners hierbij de hand weleens in eigen boezem mogen steken en wat rustiger naar en van huis dienen te rijden.

Een andere, kleine ergernis is de overlast van honden en katten; vaak huisdieren van mensen uit de buurt. Daarnaast blijken er slechts twee hondenpoepbakken in de gehele wijk te staan, op slechts 200 meter van elkaar. Het wijkberaad vraagt zich af of het uitlaatbeleid wel voldoende bekend is bij de bewoners en of er niet wat meer van dergelijke bakken in de wijk geplaatst kunnen worden.

Naar aanleiding van de enquête hebben zich ruim dertig bewoners gemeld om initiatieven in de buurt te ontplooien. Het wijkberaad maakt nog een lijst om met elkaar in contact te komen.

SUGGESTIES

De resultaten van de enquête worden door het wijkberaad gebruikt om tot een wijkontwikkelingsplan te komen. Het bestuur gebruikt daarvoor de vele opmerkingen en suggesties die via de vragenlijst binnen zijn gekomen. Het plan wordt na afronding aangeboden aan het Boxtelse college van B en W.

FOTO BOVEN: Het Newtonplein wordt gezien als het 'kroonjuweel' van de wijk. (Foto: Peter de Koning).