ONTBIJTSESSIE IN HOF VAN VIJFEIJKEN

Bijeen: netwerkclub voor regionale ondernemers

In september ging de nieuwe ondernemersclub Bijeen van start. Dit 'netwerk voor bezige bijen' in de regio, komt woensdag 10 oktober voor het eerst samen in Boxtel. Het is echter al de derde ontbijtochtend, waarvoor niet alleen bezoekers uit Boxtel welkom zijn, maar ook uit de gemeenten Sint-Michielsgestel en Meierijstad. De netwerkclub voorziet volgens mede-initiatiefnemer Pim Ketelaars in de behoefte aan concrete uitwisseling van kennis, extra klanten en business.

De gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Meierijstad grenzen aan elkaar, maar toch zien lokale ondernemers dat het uitwisselen van kennis, contacten en business vaak lastig is. Daarom heeft een aantal van hen initiatief genomen om een oplossing te bieden: met netwerk Bijeen. Eens per twee weken wordt tussen 07.00 en 08.30 uur een ontbijtsessie gehouden, zodat het minimale werktijd kost. Bij elke sessie pitchen alle leden hun bedrijf en stellen ze elkaar een zoekvraag. Ook wordt een inhoudelijke presentatie gegeven.

INFORMEEL

,,Het wordt een informeel, maar toch strak geleid proces zodat het de leden concreet iets oplevert", aldus Ketelaars, die onder meer als projectleider is betrokken bij De Kleine Aarde. De Boxtelaar werkt bij Hello New Day in 's-Hertogenbosch, dat bedrijven en organisaties helpt bij het realiseren van innovatietrajecten. Het is de bedoeling naast de ontbijtochtenden meerdere activiteiten te organiseren, ook voor niet-leden.

De netwerkbijeenkomsten worden op wisselende locaties gehouden. Woensdag 10 oktober is dat conferentieboerderij Hof van Vijfeijken in de Boxtelse buurtschap Nergena. Inmiddels hebben zich achttien ondernemers aangesloten. Doelstelling van Bijeen is te groeien naar circa 25 leden.


'WEBSITE VOORZIET ZEKER IN BEHOEFTE'

Lokale vacaturebank gaat van start in Boxtel

Boxtel heeft sinds deze week zijn eigen lokale vacaturebank waar bedrijfsleven en werkzoekenden elkaar vinden: werkinboxtel.nl. Bedenker Luc Vaessen uit Erp breidt hiermee zijn al bestaande websites in Uden en Meierijstad uit. De eerste vacatures zijn al geplaatst.

Vaessen startte twee jaar geleden met zijn lokale vacaturebank op internet. ,,Het blijkt dat deze websites in een behoefte voorziet, zowel bij ondernemers als werkzoekenden. Daarom is het hoog tijd dat Boxtel een eigen vacaturesite krijgt", vindt Vaessen.

GEKOPPELD

Hij geeft aan dat de investering voor het bedrijfsleven klein is, maar het rendement hoog. ,,En alles wordt aantrekkelijk gepresenteerd."

De sites van Vaessen zijn met elkaar gekoppeld, waardoor alle vacatures ook in de andere gebieden te zien zijn. Daarnaast is het gemakkelijk om vacante posities op de drie verschillende sites te plaatsen. ,,Het moet ook eenvoudig zijn om te reageren en met elkaar in contact te komen. En weet je: de meeste bedrijven zoeken gewoon mensen uit de buurt. Waar moet je dan je vacature plaatsen? Inderdaad, op een plek waar werkzoekenden uit de buurt komen."

Het plaatsen van een vacature kost voor bedrijven 149 euro, deze wordt dan ook via diverse social media-kanalen gedeeld. Voor bezoekers is het gebruik van www.werkinboxtel.nl gratis.


HORECA SLUIT AAN BIJ DUURZAME WEEK

Cafetaria's en restaurants gaan voor vegetarisch

Naast de verzorgingshuizen en de gemeente Boxtel, doen ook lokale cafetaria en restaurants mee aan de Duurzame Week Boxtel van 6 tot 14 oktober. Omdat het thema dan 'Minder vlees eten' is, werd gekozen voor kennismaking met de vegetarische keuken. Dat doen zij in de vorm van speciale aanbiedingen en ook complete vegetarische diners tot wel vijf gangen.


Voor zover bekend bij de organisatoren doen in ieder geval onderstaande cafetaria en restaurants mee aan de Duurzame Week in Boxtel. Brownies & downieS (Croonpassage) serveert buiten de gewone kaart een speciaal vegetarisch broodje met hummus van rode biet, geroosterde gele paprika, zoetzure komkommer en feta.

TOMEATO-BURGER

Hema (Rechterstraat) biedt vega-saucijzenbroodjes aan in de lunchroom. Kwalitaria Strik (Kruisstraat) lanceert de Tomeato-burger op een biologisch broodje, belegd met romaanse sla en rode ui, Beemster kaas en rode tomaten. Plein 2 (Stationsplein) heeft een vegetarisch vijfgangenmenu voor een speciale prijs. Bij De Rechter (Rechterstraat) zijn diverse losse vleesloze gerechtjes verkrijgbaar, maar ook daar is een speciaal vijfgangenmenu in de aanbieding.

80/20-DINER

Bezoekers van grand café Rembrandt (Rechterstraat) kunnen in de Duurzame Week vegetarische hapas-gerechtjes bestellen, maar ook een viergangenmenu zonder vlees.

Woensdag 10 oktober wordt hier bovendien het 80/20-diner geserveerd; het menu bestaat voor 80 procent uit plantaardige en voor 20 procent uit dierlijke producten. Voor dit diner kunnen belangstellenden zich tot en met 5 oktober aanmelden via J.vd.Biggelaar@MijnGemeenteDichtbij.nl. Deelname kost vijftien euro.

De details van alle aanbiedingen en adressen van de deelnemende horecabedrijven zijn te vinden op de site www.transitieboxtel.nl.