Afbeelding
Foto:

KLASSIEKER 18 OKTOBER IN PODIUM BOXTEL

FilmPodiumScopia
toont West Side Story

FilmPodiumScopia vraagt met de vertoning van de eerste drie films dit seizoen aandacht voor de Boxtelse verenigingen die zich bezig houden met sport, dans of muziek. Nadat in september 'Race' (over de olympische hardloper Jesse Owens) werd vertoond, is donderdag 18 oktober de dansfilm West Side Story te zien. De film draait in Podium Boxtel aan de Burgakker.

,,West Side Story is wat je noemt een heuse klassieker", stelt filmkenner Wim van Liempt. ,,En de moeder aller musicals", vult Jos Vervoort aan. De twee Boxtelaren verzorgen samen de programmering van FilmPodiumScopia.

ROMEO & JULIA

De muzikale rolprent is een bewerking van Shakespeare's drama Romeo en Julia. Het rassenconflict uit de Amerikaanse binnensteden van de jaren vijftig van de vorig eeuw is verwerkt in het eeuwige liefdesverhaal en werd deels op locatie opgenomen in New York. De adellijke families uit middeleeuws Italië die Shakespeare beschreef, zijn in de musical uit 1957 rivaliserende straatbendes die elkaar al dansend en zingend bestrijden op de sublieme muziek van Leonard Bernstein. De geliefden zijn verdeeld door hun raciale afkomst. De uit 1961 daterende verfilming van de musical won maar liefst tien Oscars.

100 JAAR BERNSTEIN

Componist Leonard Bernstein werd honderd jaar geleden geboren. Vandaar dat deze musical en de verfilming daarvan momenteel regelmatig weer te zien is, ook in Nederland. Van Liempt en Vervoort stellen graag een bijdrage te leveren aan de hernieuwde belangstelling.

West Side Story is donderdag 18 oktober vanaf 20.15 uur te zien in Podium Boxtel. Kaartjes kosten 8,50 euro en zijn in Boxtel te koop bij cadeauwinkel Hebbes (Markt), supermarkt Jumbo (Oosterhof) en bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat). In Liempde zijn entreebewijzen verkrijgbaar bij drogisterij/parfumerie Bewust Beter (Nieuwstraat). Ook aan de zaal zijn op de avond zelf kaarten te koop.

* * *

Maandag 12 november staat Whiplash op het programma: een fictief verhaal over de ambitieuze jonge jazzdrummer Andrew Neiman. Die film wordt vertoond in Muziekhuis Boxtel (Passage Riche). Meer informatie over de programmering dit seizoen van FilmPodiumScopia is te vinden op www.podiumboxtel.nl/film-podia-scopia/.

FOTO ONDER: De rollen van Tony en Maria, de hoofdpersonages in West Side Story, werd in 1961 gespeeld door Richard Beymer en Natalie Wood.


ZATERDAG 6 OKTOBER BIJ OERTIJDMUSEUM

Scherven zoeken tijdens veldloop ArcheoHotspot

ArcheoHotspot Boxtel en de archeologiewerkgroep van Heemkunde Boxtel houden zaterdag 6 oktober een veldloop vanuit het Oertijdmuseum. Deelnemers zoeken historische overblijfselen.

Geïnteresseerden verzamelen zich om 10.00 uur op de parkeerplaats van het museum aan de Bosscheweg. Van daaruit vertrekt de groep naar een akker. Hier mag ook met een metaaldetector gezocht worden. Op een ander moment worden de gevonden voorwerpen gezamenlijk gedetermineerd en eventueel bewaard.

De veldloop gaat onder alle weersomstandigheden door; passende kleding wordt aangeraden. Wie eerder al iets gevonden heeft, kan hiervoor dagelijks terecht bij de ArcheoHotspot in het Oertijdmuseum of elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. De ArcheoHotspot probeert hiermee de interesse in geschiedenis te vergroten door er zelf actief mee bezig te zijn.

Café Brein in teken van Ronnie Gardiner Methode

In zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel wordt maandag 8 oktober Café Brein gehouden voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en hun familieleden of relaties. Ditmaal staat de Ronnie Gardiner Methode (RGM) centraal.

De RGM is een vrolijke, gestructureerde oefenmethode voor de hersenen waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Tijdens een workshop door Mijke van Munster wordt informatie gegeven en krijgen deelnemers oefeningen zodat duidelijk wordt hoe de methode in de praktijk werkt. De bijeenkomst in 't Binnenveld te Schijndel duurt van 19.30 tot 21.30 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur open. De toegang is gratis. Meer weten? Bel welzijnsorganisatie ContourdeTwern via telefoonnummer 06-10 54 94 97.