VROUWENELFTAL PAKT VOLLE BUIT

Hockeyers MEP staan nog puntloos onderaan

De ontlading was groot zondag bij MEP-coach Stijn Koesen. Na drie speelronden zonder punten pakte hij met zijn vrouwenteam de volle winst bij Schaerweijde in Zeist (1-2). De mannen van MEP kregen achteraf wel de complimenten van de tegenstander, maar bleven tegen HOD in Valkenswaard opnieuw puntloos (2-1). Zij bungelen nog steeds onderaan de ranglijst.

Koesen voelde het de hele week al aan op de trainingen. Het zat eraan te komen, de eerste zege voor de hockeysters van MEP in de landelijke overgangsklasse. De eerste fase was voor de gastvrouwen uit Zeist. Hoewel hun strafcorner boven de plank was ingeslagen, werd die toch goedgekeurd. Daarna kwam MEP in de wedstrijd en trok het initiatief naar zich toe. Noortje Willemsen scoorde vlak voor rust dan ook de verdiende gelijkmaker.

KRACHT EN STRIJD

De tweede helft was rommelig, maar het was duidelijk dat de ploeg alles gaf om te winnen. Op kracht en op strijd troefden de Boxtelse hockeysters hun opponent af. Chris Thewessen gaf de assist op June van de Besselaar die op inzet de verdediging van Schaerweijde kansloos liet en de winnende treffer van de middag op haar naam schreef.

Koesen was blij, maar gaf ook aan niet te lang met een euforisch gevoel rond te blijven lopen. Zondag 7 oktober speelt MEP opnieuw een uitwedstrijd in een poule waar iedereen van iedereen kan winnen. Afslag in Naarden om 12.45 uur.

BESTE HELFT

Coach Sven van der Most zag zondag opnieuw dat zijn mannenploeg twee gezichten had. De eerste helft van MEP in Valkenswaard was niet sterk. Twee opportune veldgoals deden een matig spelende ploeg de das om. In de tweede helft stond er echter een heel ander team binnen de lijnen. De Boxtelse mannen toonden duidelijk de wil om te winnen. Tim van de Ven maakte de aansluitingstreffer en MEP ging op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Ondanks veel kansen en goed spel kwam die er echter niet.

Van der Most was tevreden over de tweede helft, waarin hij duidelijk groei zag. Het was volgens hem de beste helft tot nu toe in de competitie. ,,Dit spel moet een keer lonen", gaf hij na afloop aan.

Zondag 7 oktober krijgt MEP koploper Oss op bezoek. De coach wil nu een keer doorpakken, met twee goede helften in plaats van een. Afslag in sportpark Molenwijk is om 14.45 uur.

Garagesale Esch

In de dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch vindt ook op zaterdag 6 en zondag 7 oktober een grote garagesale plaats. De verkoopopbrengst hiervan gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Bruikbare tweedehands spullen (behalve witgoed en grote meubels) kunnen afgegeven worden bij de familie. De verkoop vindt beide dagen plaats tussen 10.00 en 17.00 uur.