Tijden de tweede editie van de Boxtelse Heeren Rally kwamen de deelnemers in hun chique bolides langs oude kastelen in de regio. Onder meer Nemerlaer, Maurick en natuurlijk Stapelen werden aangedaan. (Foto: Robert van der Schaaf).
Tijden de tweede editie van de Boxtelse Heeren Rally kwamen de deelnemers in hun chique bolides langs oude kastelen in de regio. Onder meer Nemerlaer, Maurick en natuurlijk Stapelen werden aangedaan. (Foto: Robert van der Schaaf). Foto: Robert van der Schaaf

STICHTING BOXTEL VOORUIT CONTENT MET 1.500 EURO

Heeren Rally voert langs kastelen

LINDA VAN DE WIEL

Chique oldtimers en eeuwenoude kastelen. Daar draaide het om bij de tweede Boxtelse Heeren Rally. Organisatoren Filipe van den Borne, Hans Bevers en Robert van der Schaaf stippelden een route uit die de deelnemers met hun bolides langs verschillende Brabantse burchten liet gaan. En naast vertier, stond de dag in het teken van een goed doel, namelijk stichting Boxtel Vooruit.

,,Omdat wij de Heeren van Boxtel zijn, zetten we een route uit die voert langs verschillende kastelen in de omgeving", vertelde Van den Borne na afloop. ,,Zo zijn wij bij kasteel Nemerlaer in Haaren geweest, hebben we kasteel Maurick in Vught aangedaan en zijn we naar kasteel Stapelen in Boxtel gereden." Maar de tocht begon bij eetcafé De Kerk. Van den Borne: ,,Daar woonden de assumptionisten voordat zij verhuisden naar kasteel Stapelen. Dit was de perfecte plek om de dag te starten."

HULPLIJN

Frank Vekemans reed met bijrijder Bas van Bergen voor het eerst mee met de tocht die ook een winnaar telde. ,,Het was een geslaagde dag. We volgden een route en reden een aantal keer verkeerd. Ook moesten we verschillende vragen beantwoorden. Of we de antwoorden wisten? Google weet veel en we hebben een hulplijn ingezet." Van Bergen vulde lachend aan: ,,We waren wel erg goed. ik heb erg hoge verwachtingen van de uitslag. Maar ik denk niet dat we de enigen zijn. Zonder gekheid: het was vooral gezellig. De groep is leuk, de route was prachtig en er zijn veel vette auto's."
Ondanks of misschien wel dankzij het plezier dat het tweetal had, gingen Vekemans en Van Bergen er vol verbazing met de eerste plek vandoor. De tweede prijs was voor Sas Hagenaars en Daniëlle van Tilburg, de winnaars van vorig jaar. ,,Wij bouwen af in plaats van op", lachte Van Tilburg. Maarten van Asveldt en Patrick van Eindhoven eindigden op plek drie.

CONTENT

Stichting Boxtel Vooruit was de morele winnaar van de Heeren Rally. Deze organisatie zet zich in voor Boxtelse evenementen zoals de Oranjefeesten en de Palmpaasoptocht. Voorzitter Wim Ketelaars toonde zich content met het bedrag van 1.500 euro dat de stichting mag besteden. ,,We spenderen het bedrag aan Stapel op Sint. Om dit feest gratis toegankelijk te houden voor alle Boxtelaren, is deze bijdrage meer dan welkom", uitte de voorzitter zijn dank.