Afbeelding
Foto: Hans Verberk

PAGAAI NEEMT ROLSTOELERS IN EEN KANO DE DOMMEL OP

Veel waardering voor Munseltocht

RENS VAN DEN ELSEN

De jaarlijkse Munseltocht van de Boxtelse kanovereniging De Pagaai kan op veel waardering rekenen van de deelnemers. Zestien rolstoelgebruikers van woongroep De Munsel werden zaterdag per geïmproviseerde catamarans over de Dommel geleid. ,,De bewoners hebben het er al weken over, ze vragen steeds aan de vrijwilligers wanneer ze weer de kano in mogen", aldus Frans van de Wiel van De Pagaai.

Tijdens de tocht vanaf het clubhuis van De Pagaai telde iedere catamaran twee rolstoelgebruikers, terwijl vier begeleiders de peddels bedienden. De tocht voerde de bewoners van de steiger bij het clubhuis van De Pagaai aan de Voetboog naar de glijgoot onder de brug in de Mgr. Wilmerstraat. ,,Daar kunnen de boten niet overheen dus keren ze daar weer om. De bewoners maakt het niet zoveel uit, zij genieten van het hele traject", aldus Van de Wiel.

De Pagaai werkt voor dit evenement samen met de vrijwilligers van De Munsel om de bewoners van deze woongroep, allen mensen met een beperking, van een bijzondere dag te laten genieten. Onderweg kregen de deelnemers wat versnaperingen en nadat iedereen weer uit de boten was gestapt werd de middag afgesloten met een frietje.

Vorige maand organiseerde de kanovereniging ook het Rondje Boxtel by Night waarbij verlichte kano's in het donker over de Dommel voeren.

FOTO ONDER: De jaarlijkse rondvaart met de bewoners van woongroep De Munsel zorgt iedere editie weer voor veel vreugde bij alle deelnemers. Leden van De Pagaai bouwen de kano's om tot geïmproviseerde doch stevige catamarans zodat rolstoelgebruikers mee kunnen. (Foto: Hans Verberk).