Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

OFFICIËLE HEROPENING BASISSCHOOL LIEMPDE NA VERBOUWING

Spelen, leren én kruipen op Oversteek

De Oversteek in Liempde is sinds dit schooljaar niet alleen de plek waar kinderen van de basisschoolleeftijd onderwijs krijgen, maar ook de plek voor spelende peuters en rondkruipende dreumesen. Gisteren verrichtte onderwijswethouder Marusjka Lestrade symbolisch de officiƫle heropening van speelleercentrum De Oversteek.

Naast onderwijs voor basisschoolkinderen en het peuterwerk kunnen ouders vanaf dit schooljaar ook gebruik maken een kinderdagopvang. Een verbouwing was dan ook nodig voor zaken als verschoonplekken en slaapkamers.

BUITENSCHOOLSE OPVANG

Bovendien valt de buitenschoolse opvang, voorheen verzorgd door een derde partij, nu onder speelleercentrum De Oversteek. ,,Een plek dus waar kinderen in een leerrijke omgeving kunnen spelen en in een speelrijke omgeving kunnen leren", aldus directeur Edwin Vugts.

Wethouder Lestrade herkent in het Liempdse speelleercentrum het bredeschool-beleid dat in de gemeente Boxtel gevoerd wordt: ,,Mooi dat het in Liempde gebeurt waar mensen altijd al samen tot mooie projecten komen."

FOTO BOVEN: De officiƫle heropening van speelleercentrum De Oversteek werd gisteren aan het einde van de ochtend feestelijk gevierd door de schooljeugd. In het oranje colbertje schooldirecteur Edwin Vugts. Zittend onderwijswethouder Marusjka Lestrade. (Foto: Gerard Schalkx).


GROEP 7 EN 8 WELKOM IN BIBLIOTHEEK EN SINT-PETRUSSCHOOL

Kinderboekenbal: 'Vriendschap, kom erbij!'

Kinderboekenweek start in Boxtel met een boekenbal voor leerlingen uit groepen 7 en 8 van plaatselijke basisscholen. Morgen, vrijdag 5 oktober is er in de bibliotheek aan de Burgakker en de naastgelegen Sint-Petrusschool vanaf 19.00 uur van alles te beleven. Het thema van dit jaar luidt 'Vriendschap, kom erbij!'.


Het boekenbal wordt elk jaar georganiseerd door medewerkers van de bibliotheek en van stichting Brede Scholen Boxtel. Leerkrachten van de basisscholen Sint-Petrus, De Spelelier, De Maremak, De Vorsenpoel, Prinses Amalia, De Beemden, De Hobbendonken en Sint-Theresia begeleiden de activiteiten en houden toezicht.

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van deze scholen kunnen bij hun juf of meester een kaartje kopen. De kosten bedragen drie euro, drinken en hapjes zijn daarbij inbegrepen.

Kinderen kunnen tijdens de avond deelnemen aan een 'vriendschap-speeddate' of fotolijstjes en vriendschapsbandjes knutselen. Ook staan er sportieve activiteiten en het traditionele 'briefjes schrijven' op het programma. De rest blijft nog een verrassing...

NAAMSTICKERS

De deur van de bibliotheek gaat om 19.00 uur open, vijf minuten van tevoren worden de naamstickers uitgedeeld op het pleintje voor de bibliotheek aan de Burgakker. Het boekenbal wordt zoals gebruikelijk om 21.05 uur gezamenlijk afgesloten. Ouders zijn welkom de afsluiting bij te wonen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding