GOED SPEL ZAKT IN ELKAAR DOOR ANGST OM TE VERLIEZEN

LSV pakt punten in derby tegen Esch

LSV en Essche Boys wisten zondag de eerste helft een behoorlijk spel op de mat te leggen. Dat veranderde na de pauze omdat beide teams bang waren om de derby te verliezen. Nervositeit voerde de boventoon. Toch wist de ploeg uit Lennisheuvel de zenuwen het beste de baas te blijven. Zij liep dan ook als winnaar van het veld.

De thuisploeg kwam in de 35e minuut op voorsprong door Matheuz Barabas, die na een goede aanval over meerdere schijven de bal binnen tikte. Ondanks het prima voetbal dat beide ploegen speelden werd er verder niet veel meer bereikt voor rust.

ZWAK

Na de thee kregen beide ploegen wat meer kansen, maar was vooral de afronding ronduit zwak. Het keerpunt in de wedstrijd was een domme overtreding van Esschenaar Ken van Wanrooij in de

56e minuut. Aan de zijkant van het strafschopgebied haakte hij Abelatif Azammad. De toegekende penalty werd door LSV'er Thijs Verhagen onberispelijk binnen geschoten en de stand was weer gelijk.

Essche Boys wilde toch graag op gelijke hoogte komen en ging na de 2-0 vol in de aanval. Maar wederom waren de spelers niet sterk voor het doel van LSV. Er was een fout van doelman Lars Kruijsen van Lennisheuvel nodig om Robin van Beek voor de Esschenaren tegen te laten scoren.

Dat maakte dat de wedstrijd tot het laatst toe spannend bleef, mede door de vele minuten extra tijd die de goed leidende scheidsrechter Schellen uit Valkenswaard erbij telde. Toch wisten de gastheren hun doel genoeg te beschermen om de winst vast te houden.

Zondag 7 oktober speelt LSV opnieuw een derby in Lennisheuvel, dan komt Irene uit Gemonde op bezoek. Dit duel start om 14.30 uur.

Mini's 2: ODC 4 - Essche Boys 2        10.00

FOTO ONDER: Bart van der Struijk van LSV (links) in duel met Esschenaar Luuk van Velthoven. De derby in het sportpark aan de Mijlstraat werd door de thuisploeg gewonnen, mede door een goal in de eerste helft en een strafschop in de tweede helft. (Foto: Hans Verberk).