Burgemeester Jan Pommer poseert in de kiosk aan de Dorpstraat in Gemonde (Foto: Peter de Koning, 2015).
Burgemeester Jan Pommer poseert in de kiosk aan de Dorpstraat in Gemonde (Foto: Peter de Koning, 2015). Foto: Peter de Koning

Meedenken over profiel Gestelse burgemeester

Burgemeester Jan Pommer (66) van de gemeente Sint-Michielsgestel gaat medio 2019 met pensioen. Inwoners kunnen een bijdrage leveren voor de profielschets die de gemeenteraad voor zijn opvolger opstelt.

In de profielschets staat welke kwaliteiten en eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. Vertegenwoordigers uit de raad, maar ook uit de ambtelijke organisatie leggen in dit document uit wat ze belangrijk vinden. Ook burgers kunnen hun mening geven, zo is te lezen op de website van de gemeente. Op die site kunnen inwoners tot uiterlijk 8 oktober daarvoor een enquĂȘte invullen.

VACATURE

Als de profielschets klaar is, gaat commissaris van de koning Wim van de Donk aan de slag om de vacature uit te zetten. Pommer, die sinds 2003 burgemeester is van Sint-Michielsgestel, vertrekt per 1 juli.


Gemonde maakt zich op voor kermisfeest

Als laatste dorp in de regio maakt Gemonde zich op voor de jaarlijkse kermis. Van zaterdag 6 tot en met maandag 8 oktober kan het publiek zich uitleven in de attracties.

Het kermisfeest start zaterdag om 19.00 uur. Bezoekers kunnen in de buurt van de kerk en zaal De Schuif tot middernacht ritjes maken in de autoscooters of de draaimolen. Ook kunnen zij terecht in de schietsalon en een gokje wagen met de grijpkraantjes. Voor de jongste jeugd staat er een draaimolen en is er het bekende touwtje trekken. Nieuw is de Snow Party. ,,Dat is een zogeheten funhouse, vergelijkbaar met een cakewalk, maar dan in een andere opstelling", meldt een woordvoerster van de gemeente Sint-Michielsgestel. Op zondag en maandag zijn de attracties open van 13.30 tot middernacht.

De Gemondse horeca speelt ook in op het jaarlijkse volksfeest. Zo biedt zaal Kloosterzicht (Sint-Lambertusweg) een programma dat daags na afloop van de kermis nog doorgaat met een heuse Ladies Night. Tal van artiesten en deejays treden tijdens de kermis op.

FOTO ONDER: Wie herkent zichzelf in de draaimolen op de Gemondse kermis in 1979? (Archieffoto Piet van Oers).

Afbeelding