MINDER DEELNEMERS DAN VOORGAANDE EDITIES

JRC Ducks kijkt terug op goed toernooi

Honk- en softbalvereniging JRC Ducks kijkt tevreden terug op de 29e editie van het recreantentoernooi dat dit weekend plaatsvond in sportpark Den Wielakker. De organisatie zag wel een flinke terugloop van het aantal deelnemende teams, van 24 naar 14, maar wijt dat aan de lengte van het toernooi, waarbij de wedstrijden over twee dagen zijn uitgesmeerd.

De ploegen die wél meespeelden kwamen vanuit alle windstreken van Nederland. Spelers uit onder meer Dronten, Soest en Veenendaal kwamen in Boxtel samen. Deze teams werden aangevuld met vriendengroepen en families uit de eigen vereniging. Zoals de familie Denteneer, grondlegger van JRC Ducks. Er werd gespeeld in twee poules van zeven ploegen.

Veel vrijwilligers waren sinds vrijdagochtend al op de been om de kantine en de speelvelden gereed te maken. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van het rugbyveld van de buren. In de loop van de dag arriveerden de eerste teams en langs de velden werden de tenten en caravans geïnstalleerd.

FEESTAVOND

Zaterdag werd op een zonnig veld de eerste helft van de wedstrijden gespeeld. Aansluitend was er een gezellige en goed bezochte feestavond voor alle deelnemers en clubleden. Zondag werden de wedstrijden hervat voor het tweede deel van het toernooi.

Na de finaleduels volgde aan het einde van de middag de prijsuitreiking. In poule A ging de gelegenheidsploeg van JRC Ducks, de Toquies er met de winst vandoor. In de tweede poule won Aruba Mix '71. Daarna werd het terrein weer ontruimd en keerden de teams moe maar voldaan huiswaarts.

De dertigste editie van het recreantentoernooi wordt volgend jaar gehouden op 28 en 29 september.

SJ: Ducks - Schiedam         11.00 & 13.00

FOTO BOVEN: Ontspanen kijken ploeggenoten kijken toe hoe Rianne Boer, speelster van het vrouwenteam bij Ducks, aan slag is tijdens het recreantentoernooi van de honk- en softbalvereniging. (Foto: Hans Verberk).

HCB '92 START ZAALCOMPETITIE MET WINST

Boxtelse handbalsters zorgen in thriller voor eerste punten

De handbalsters van HCB '92 trapten zondag de nieuwe zaalcompetitie af tegen een voor hen onbekende tegenstander. Nog niet eerder speelde de Boxtelse ploeg tegen GHV uit Goirle. Hoewel voor rust het krachtsverschil duidelijk in het voordeel van HCB lag, was daar in de tweede helft niets meer van te zien. Het werd een ware thriller waarbij Boxtel uiteindelijk aan het langste eind trok.

HCB '92 onderging in de zomermaanden de nodige verschuivingen en met een nieuwe samenstelling gingen de Boxtelse vrouwen richting Goirle. Het niveau van GHV was hen onbekend, want beide teams waren niet eerder bij elkaar ingedeeld.

Boxtel begon de wedstrijd op het scherpst van de snede. Al snel wist Gitte Vanhout de score te openen door een bekeken schot vanuit de rechterhoek. De twee daaropvolgende aanvallen werden door Annemarie Sens ook positief afgerond voor HCB '92. Daarna kwam echter het thuisspelende team op gang. De verdediging die de bezoeksters hanteerden, was niet sluitend en na twintig minuten stond het alweer gelijk.

Vervolgens wisten de Boxtelse handbalsters een penalty te versieren en liep het team weer enkele doelpunten weg van GHV. Danielle Troeijen speelde Liza van Rooij vrij op de rand van de cirkel en Sens plaatste een schot in de kruising. Op slag van rust maakte Vanhout er nog 5-8 van.

POWER

In het begin van de tweede helft was het krachtsverschil tussen beide ploegen klein. Er vielen aan beide zijden doelpunten. HCB '92 probeerde de voorsprong verder uit te bouwen, maar in plaats daarvan verkleinden de thuisspelende dames de tussenstand. Dat gaf dit team extra power. HCB '92 had daar zo snel geen antwoord op en in een korte tijd had GHV de achterstand omgebogen naar een 12-11 voorsprong.

De verdediging van de gastvrouwen ging echter in de fout, waardoor de Boxtelse ploeg de derde strafworp van de wedstrijd kreeg. Deze werd goed benut en de stand was weer gelijk. Met nog minder dan twee minuten op de klok, maakte Susan van den Berg vanuit de linkerhoek met een lob over de keepster het winnende doelpunt.

GOEDE PLEK

Het werd weliswaar nog even spannend in de uiterste slotfase, maar tijdens de laatste tegenaanval stond de Boxtelse goalie, Mary Swinkels, op de juiste plek. HCB '92 speelde de wedstrijd tot het eindsignaal op balbezit uit en nam zodoende de punten mee naar Boxtel.