LIEMPDSE GRENSRECHTER SPEELT DUBIEUZE ROL IN WEDSTRIJD

DVG verliest van fel Avesteyn

In de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen speelde DVG tegen Avesteyn in Heeswijk-Dinther. Het is de club van trainer Hugo van de Sande, die voorheen zelf in het eerste elftal van Liempde speelde. Veel huiswerk hoefde de oefenmeester dan ook niet te doen, hij kent alle spelers van DVG persoonlijk. Hij liet zijn spelers in de Liempdse tegenstand vastbijten. Dat fysieke spel werd niet altijd gewaardeerd, maar de thuisploeg kwam er mee weg en won met 3-2.

Toch ging DVG goed van start, want de eerste kans betekende meteen een voorsprong. Bas van Houtum, die vrijwel elk luchtduel won, kopte een verre ingooi van Luuk van de Ven door. Toen de bal niet goed werd weggewerkt, kwam die zomaar voor de voeten van linksback Pim Verboom. Zijn schot zou niet misstaan in een flipperkast, want de bal ketste van de rechter- op de linkerpaal en weer terug en kwam uiteindelijk aan de binnenzijde van het zijnet terecht.

Halverwege de eerste helft kwam Avesteyn bijna op gelijke hoogte. De thuisploeg kreeg op een gunstige plek een vrije trap omdat DVG'er Sander van de Ven een opspringende bal tegen zijn hand kreeg. De doelpoging die volgde werd door de Liempdse keeper Ronald Martens, zij het in tweede instantie, onschadelijk gemaakt. Kort daarna werd het echter toch gelijk. Een aanval over rechts eindigde in een voorzet en een schot dat onderweg nog werd aangeraakt.

OPHEF

Vervolgens keek DVG al snel tegen een achterstand aan door onnodig balverlies op het middenveld. Via een snelle combinatie werd de bal op links voor gegeven en het schot dat volgde was te machtig voor goalie Martens. De grensrechter had echter al gevlagd voor buitenspel. Het was onduidelijk of de bal onderweg was aangeraakt en daarmee verlengd was. De scheidstrechter stond niet goed gepositio-

neerd en ging na lang aandringen verhaal halen bij de grensrechter. Hij had de treffer echter al in zijn boekje genoteerd en bleef dan ook bij zijn beslissing. Deze situatie zorgde voor veel ophef, zowel binnen als buiten het veld.

De teleurstelling was echter maar van korte duur, want DVG maakte in de 38e minuut weer gelijk. Na een handsbal in het 16-metergebied, scoorde Daan Voets de toegekende penalty. Met een stand van 2-2 gingen beide ploegen aan de thee.

VECHTLUST

Avesteyn kwam vervolgens beter uit de kleedkamer. Een kopbal uit een hoekschop werd nog net van de doellijn gekopt. En niet veel later wist doelman Martens een afstandsschot maar amper over de lat te tikken. Een voorsprong van de thuisclub lag dan ook in lijn der verwachting, maar deze kwam toch min of meer onverwacht. Avesteyn had in deze fase van de wedstrijd een enorme vechtlust en zat duidelijk in de flow, dat zorgde voor veel balbezit. DVG poogde hierin mee te gaan, maar delfde het onderspit in de duels.

Keeper Martens liet vervolgens een hoge voorzet lopen om deze over de achterlijn te laten gaan. Hij hield echter geen rekening met een speler van Avesteyn die al vallend de voorsprong wist aan te tekenen: 3-2.

Dit was koren op de molen van de thuisclub, die met lange ballen probeerde de voorsprong te vergroten. DVG drong in de laatste fase van de wedstrijd nog wel aan, maar toen de trukendoos van de gastheren openging werd het erg moeilijk om nog aan voetballen toe te komen.

VLAG

Opmerkelijk was nog dat de grensrechter van DVG onderdeel werd van de wedstrijd. Zijn vlag werd in de laatste minuten door een aanvaller van Avesteyn afgepakt en weggegooid. De scheidsrechter liet het echter allemaal doorgang vinden.

Zondag 7 oktober speelt DVG in eigen huis tegen het nog ongeslagen SDDL.

FOTO BOVEN: Ondanks twee doelpunten wist DVG niet te winnen van een fel spelend Avesteyn. De arbitrage liet zich volgens de Liempdenaren ook niet van zijn beste kant zien. (Foto: Toon van Ruremonde).

Irene laat punten liggen

De voetballers van het Gemondse Irene begonnen een week later aan de competitie dan de rest van de regio. De extra rust gaf het team echter niet genoeg kracht om de winst binnen te slepen. Irene bleef in eigen huis steken op een gelijkspel tegen The White Boys uit Waspik.

Het jonge team van trainer Michael van de Wal stond zondag gemotiveerd op het veld. Al direct na de aftrap werd in hoog tempo gespeeld en met af en toe goede combinaties. The White Boys gooide met name fysiek veel in de strijd en leverde veel arbeid. De Gemondenaren wist in de eerste helft een aantal goede kansen te creëren maar de afwerking was niet zuiver genoeg. De gasten uit Waspik wisten in de eerste helft geen enkele kans te creëren waardoor het 0-0 was bij rust.

BELONEN

Ook in de tweede helft ging Irene furieus van start en dit keer wist het team zichzelf wel te belonen. De eerste goal viel na een dieptepass van Gijs Voets, waar de snelle Rob Groenendaal wel raad mee wist. Alleen voor de keeper schoot hij de bal onberispelijk binnen. Ongeveer een kwartier later kwam Irene op een comfortabele voorsprong. Het was wederom Groenendaal die een solo vanaf het middenveld mooi af wist te ronden. Met de 2-0 op het scorebord was er geen vuiltje aan de lucht voor het thuisteam.

Echter door een tweetal slordigheden in de Gemondse defensie kwam The White Boys onverwacht en onverdiend op gelijke hoogte. Dat maakte de laatste vijf minuten nog spannend en de thuisploeg moest alle zeilen bijzetten. Toch kreeg Irene nog een prima kans, maar de bal stuiterde via de lat weer het veld in. De wedstrijd eindigde daardoor in 2-2 en Irene verliet teleurgesteld het veld.

Zondag 7 oktober speelt Irene een uitwedstrijd bij LSV in Lennisheuvel. De derby begint om 14.30 uur.

FOTO LINKS: Lechu Chieliinsky van vv Irene aan de bal tussen twee spelers van The White Boys. De ploeg had de winst voor het oprapen, maar speelde toch nog gelijk. (Foto: Hans Verberk).