MUNSELPLOEG TREKT IN NIJNSEL AAN HET LANGSTE EIND

Boxtel boekt verdiende zege

Na het eerste verlies in de nog prille competitie had het vaandelteam van Boxtel iets recht te zetten. In Nijnsel aasde de Munselploeg daarom op de eerste drie punten. De thuisploeg dacht daar echter hetzelfde over, want ook zij was na de seizoensopening nog puntloos. Na negentig minuten trok Boxtel aan het langste eind.

Nijnsel startte de wedstrijd fel en was duidelijk op zoek naar een vroege goal. De eerste doelpoging volgde in de zesde minuut al was het slechts een speldenprik, die eenvoudig door de verdediging van Boxtel geblokt kon worden. Zeker in de beginfase had Nijnsel tijdens balbezit wat meer rust, maar van een echt overwicht kon niet worden gesproken.

Aan het einde van het eerste kwartier eiste Boxtel een strafschop toen Youri Tooren in de 16-meter werd neergehaald. De scheidsrechter kende echter slechts een corner toe aan de gasten.

Tot aan de rust ging het spel op en neer en lag de wedstrijd aan beide kanten open. Boxtel had wat moeite om de bal op het middenveld in bezit te houden, maar dat leidde niet tot gevaar voor het eigen doel. Toch kreeg de ploeg op slag van rust loon naar werken. Jesse van Homelen stuurde Tooren weg aan de linkerkant. Hij bleef, mede dankzij zijn snelheid, zijn tegenstander voor en tekende de 0-1 aan. Daardoor ging Boxtel met een psychologisch voordeel de rust in.

ZUIVERHEID

Direct na de thee meldde Nijnsel zich met regelmaat voor het doel van Boxtel. De schoten van de thuisploeg misten echter de zuiverheid om echt gevaarlijk te worden of waren een prooi voor keeper Verhagen. De bezoekers lieten zich ook niet ongehoord, maar een bevrijdende treffer wilde maar niet vallen. Aan beide kanten werden corners en vrije trappen genoteerd, maar deze misten alle nauwkeurigheid of kracht.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Nijnsel toch bijna op gelijke hoogte. Een corner werd in eerste instantie nog door keeper Verhagen gekeerd, maar de rebound werd beheerst ingeschoten. Maar de verdediging van Boxtel wist de bal vlak voor de lijn weg te werken, waardoor het gevaar geweken was.

Een aantal minuten voor het eindsignaal claimde Boxtel weer een penalty nadat wederom Tooren in de rug werd geduwd. Er volgde veel protest vanuit de Munselaren, maar wederom gaf de scheidsrechter geen krimp. Vlak voor tijd schoot Nijnsel nog een bal op de lat, maar dat was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Boxtel wist uiteindelijk de drie punten over de streep te trekken.

Het vaandelteam van Boxtel speelt zondag 7 oktober in eigen huis tegen NLC '03 uit Lith. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur.