Afbeelding
Foto: Hans Verberk

TAFELTENNISJEUGD LAAT PUNTEN LIGGEN

Taverbo-Sabo is in eigen huis sterk tegen ONI

Waar een week eerder nog flink werd verloren van De Kluis in Geleen, kwamen de tafeltennissers van Taverbo-Sabo in eigen huis beter voor de dag. Zij wonnen van ONI uit Wijchen. De jeugd presteerde na de eerste winst minder goed en liet belangrijke punten liggen.

Alle jeugdteams van Taverbo-Sabo speelden zaterdag een thuiswedstrijd. Het eerste jeugdteam, dat dit seizoen een goede start kende, lijkt de weg enigszins kwijt te zijn en verloor van middenmoter MTTV '72 uit Mierlo. Lars Strik wist zijn twee partijen nog wel in winst om te zetten, maar zag de punten van de derde partij in de vijfde game nipt naar de tegenstander gaan. Rick van der Schoot was eveneens tweemaal succesvol.

Het eerste jeugdteam staat met 25 punten uit vier wedstrijden nog steeds op de eerste plaats van de ranglijst en wordt op de voet gevolgd door MTTV '72 met 23 punten en Flash uit Eindhoven met 22 punten. Komende zaterdag 6 oktober is deze laatste club te gast in Boxtel en moet blijken of het vaandelteam van de jeugd de koppositie kan handhaven. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur.

FOTO BOVEN: Marlotte Staps van Taverbo-Sabo serveert in haar wedstrijd tegen ONI uit Wijchen. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen week 39

SENIOREN

Taverbo-Sabo 1 - ONI 1         6-4
Taverbo-Sabo 2 - Megacles 1         4-6
Taverbo-Sabo 3 - Belcrum 1         1-9
Taverbo-Sabo 4 - LUTO 4         7-3
Taverbo-Sabo 5 - Son en Breugel 1         3-7
Taverbo-Sabo 6 - LUTO 5         3-7
Taverbo-Sabo 7 - HTTC H'waarden 1         3-7
Taverbo-Sabo 8 - TTCV 8         3-7

Programma vrijdag 5 oktober

Die Meede 8 - Taverbo-Sabo 4         20.00
Kruiskamp 81 3 - Taverbo-Sabo 5         20.00
Rotac '82 3 - Taverbo-Sabo 6         20.00
JCV 9 - Taverbo-Sabo 7         20.00
Taveres 3 - Taverbo-Sabo 8         19.30

Programma zaterdag 6 oktober

Taverbo-Sabo 1 - Amstelveen 1         15.00
Taverbo-Sabo 2 - GTTC Groesbeek 2         15.00
Taverbo-Sabo 3 - Tios '51 1         15.00

JEUGD

Uitslagen week 39

Taverbo-Sabo 1 - MTTV '72 1         4-6
Taverbo-Sabo 2 - Unicum 1         2-8
Taverbo-Sabo 3 - Unicum 2        3-7

Programma zaterdag 6 oktober

Taverbo-Sabo 1 - Flash 1         10.00
Taverbo-Sabo 2 - Hooghei 1         10.00
Taverbo-Sabo 3 - Meppers (H) 1         10.00


CLUBKAMPIOENEN TENNISCLUB BEKEND

Nieuwe opzet zorgt voor
stijgende lijn Peppelieren

De clubkampioenschappen van tennisvereniging De Peppelieren uit Liempde zijn afgerond. In de maand september werden de verschillende dubbelpartijen gespeeld. Het clubbestuur besloot dit jaar om de singel-, dubbel- en mixduels uit elkaar te trekken om het toernooi voor meer deelnemers interessant te maken.

Die keuze heeft goed uitgepakt, want aan de clubkampioenschappen gemengd, dames en heren dubbel namen meer tennissers deel.

Van 6 tot en met 14 september speelden de mannen- en vrouwenkoppels hun wedstrijden. De gemengd dubbels werden gespeeld van 20 tot en met 28 september. De finales werden steeds op vrijdag gespeeld. Ook dat was een nieuwe opzet en ook dat pakte goed uit. De partijen trokken veel toeschouwers, niet in de laatste plaats door het goede weer.

Winnaars clubkampioenschappen

GD 3-5: Joris Stolwijk/Pleuni v. Ruremonde
HD 3-5: Jorn v.d. Braak/Niels Spaander
DD 3-5: Evi Peijnenburg/Pleuni v Ruremonde
GD 6 Sch. A: Giel v.d. Aker/Wilma v.d. Ven
GD 6 Sch. B: Henri & Anja v. Ruremonde
HD 6: Arne v. Acht/Tijn v.d. Loo
DD 6: Eline de Keijzer/Milou Welvaarts
GD 7 A/B: Hugo v. Houtum/D. Verkuijlen
GD 7 Gr. C/D: Gerrit & Annemie Bleeker
HD 7 A: M. Doornekamp/Ries v.d. Schoot
HD 7 B: Ad v. Abeelen/Antoine v.d. Velden
DD 7: D. Steenbergen/Danielle Verkuijlen
GD 8: P. v. Ruremonde/Annemarie Smetsers
HD 8: Adrie v. Esch/Ton de Rooij
DD 8: Ilse v. Son/Britt Verhagen


KREIJVELD LAAT EERSTE PLEK AAN OPPONENT

Liempdse judoka wint zilver op districtstoernooi Susteren

Judoka Keira Kreijveld startte zondag haar seizoen in sporthal Reinoudhal te Susteren tijdens een districtstoernooi van de plaatselijke budoclub Samurai. De leerling van Judoclub Liempde moest de eindzege echter aan iemand anders laten.

De Liempdse judoka kwam uit in de klasse onder vijftien jaar en tot 48 kilogram. In de poule met zes deelnemers startte ze tegen een veel grotere opponent. Keira werd bijna verrast doordat de tegenstander haar achterover wierp. Maar ze draaide goed op haar buik en nam de aanval in het daarop volgende grondgevecht over: de houdgreep bleek te machtig voor de tegenstander en ze won op ippon (vol punt).

De volgende twee partijen won Keira door een waza-ari (half punt) te maken. De eerste scoorde ze na een uitputtend duel in de toegevoegde tijd, de tweede in de reguliere tijd. De zegereeks duurde óók daarna voort: in het voorlaatste duel scoorde Keira een waza-ari en hield haar tegenstander weer stevig in de houdgreep.

Keira lag dus op de gouden koers, maar in de laatste partij probeerde vooral de tegenstander aan te vallen. De Liempdse judoka zocht naar meer grip op de wedstrijd, maar verloor omdat ze driemaal een shido (straf) kreeg van de scheidsrechter. Desalniettemin mocht ze door haar prestaties de tweede prijs in ontvangst nemen.

Coach Roy Kemps zag dat het niveau weer even wennen was voor het Liempdse judotalent. Vooral de combinaties mogen vlugger en door alleen te verdedigen wordt het moeilijk om een wedstrijd te winnen, aldus de trainer.