Tussen een erehaag van Zonnebloemvrijwilligsters worden gouden jubelarissen José van Eijndhoven (links) en Tonnie van Hastenberg (rechts) De Serenade binnengeleid. (Foto: Gerard Schalkx).
Tussen een erehaag van Zonnebloemvrijwilligsters worden gouden jubelarissen José van Eijndhoven (links) en Tonnie van Hastenberg (rechts) De Serenade binnengeleid. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

VRIJWILLIGERS VAN HET EERSTE UUR STAAN IN DE SPOTLIGHTS

Gezellige dag met gouden randje

Het hele jaar stond de organisatie al in de schijnwerpers, maar vrijdag was het dan echt zover. De Liempdse afdeling van De Zonnebloem vierde haar gouden jubileum in cultureel centrum De Serenade. De vrijwilligers werden allemaal in het zonnetje gezet, maar twee dames kregen extra aandacht. José van Eijndhoven en Tonnie van Hastenberg werden bedankt voor het feit dat ze zich al vijftig jaar belangeloos inzetten voor de club.

Het programma van de avond was gekoppeld aan de jaarlijkse zieken- en ouderendag en stond dit keer bol van de feestelijkheden. Zo ging bisschop Gerard de Korte 's ochtends voor in de openingsdienst in De Serenade en was er een optreden een smartlappenkoor de Grevel Singers uit Son en Breugel.

Van Eijndhoven is als een van de grondleggers en eerste voorzitter van de afdeling al een halve eeuw betrokken bij het werk van De Zonnebloem. De laatste jaren niet meer als vrijwilliger. Van Hastenberg zet zich al net zo lang in voor de club met hand- en spandiensten en met het bezoeken van ouderen. Beide dames ontvingen van het bestuur een bronzen beeldje en een grote bos bloemen.

STILSTAAN

De Zonnebloem staat tijdens diverse bestaande en nieuwe activiteiten door het jaar heen stil bij het gouden jubileum. Zo is er in november nog een herfst-uitje naar café Het Groene Woud. Het feestjaar wordt afgesloten tijdens de jaarlijkse kerstviering in dienstencentrum De Kloosterhof.

Liempdenaren dragen De Zonnebloem een warm hart toe. Zo bleek al tijdens verschillende inzamelacties. Het Tourspel Liempde bracht drieduizend euro op en ook bij supermarkt Coop werd met het inzamelen van flessen een leuk bedrag bij elkaar gebracht. De club deed zelf ook iets terug voor de Liempdse gemeenschap door zonnebloemveldjes aan te leggen. In januari komt er een boekje uit, waarin wordt teruggeblikt op vijftig jaar Zonnebloem in Liempde.