Afbeelding
Foto: AV Marvel

ATLETIEKVERENIGING VERDEELT TITELS

Records Marvel tijdens clubkampioenschappen

De junioren van atletiekvereniging Marvel uit Boxtel gingen zondag met elkaar de strijd aan tijdens de clubkampioenschappen. Er waren diverse zeskampen in verschillende leeftijdscategorieën waardoor er meerdere titels werden vergeven. Volgens de organisatoren werd het een sportief succes en werden er veel persoonlijke records gevestigd.

Ook de pupillen waren aanwezig tijdens de clubkampioenschappen. Zij namen deel aan de zogeheten Athetic Champs, waarbij ze op speelse wijze kennismaakten met diverse atletiekonderdelen. Na afloop ontvingen zij allen een een diploma (zie foto). Ook vrienden en vriendinnetjes van jeugdleden alsmede kinderen die zich via Buurtsport Boxtel hadden aangemeld, waren aanwezig. Zij kunnen altijd een maand vrijblijvend meedraaien met de trainingen.

Voor de jongste jeugd is er zondag 28 oktober bovendien weer een activiteit: dan vindt de Kidsrun Sparrenbosloop plaats: een parcours over een afstand van 1.500 meter. De start is om 10.30 uur. Meer informatie: www.avmarvel.nl. (Foto: AV Marvel).


PURLPLE PIGS KOMT NIET AAN DE BAK

Monsterscore Ducks bij eerste competitiewinst

De Boxtelse rugbyclub Ducks behaalde zondag zijn eerste overwinning in de competitie. Het werd een monsterscore tegen The Purple Pigs, het combinatieteam Wageningen/Arnhem. De wedstrijd werd gespeeld in Oisterwijk, waar het 137-0 werd.

De bezoekers speelden vooral op de helft van Ducks, maar ze waren aanvallend onmachtig. Vaak veroverden de Boxtelaren de bal om dan met de snelle lijnspelers een counter uit te gooien waar de gasten geen antwoord op hadden. Vooral de jonge lijnspelers wierpen hun snelheid in de strijd en daar bleek Purple Pigs niet tegen opgewassen. Nadat bij het bezoekende team nog enkele spelers waren uitgevallen en er geen vervangers voorhanden waren, werd het een veredelde oefenwedstrijd waarin Ducks zich kon uitleven.

Purple Pigs bleef tot het eind proberen om de hatelijke nul van het scorebord te krijgen. Dat stond Ducks niet toe en de ploeg hield de verdediging potdicht. Spelers die twee of meer tries op hun naam schreven, waren Julius Doms, Teun Soederhuizen, Luz Brandts, Tim Nouwens, Stijn van de Loo en Willem Franken.

Uitslagen zaterdag 29 september

Cubs: Ducks - Oisterwijk Oysters        0-77

Jun.: Ducks - Wasps N'megen        136-0

Colts: Ducks - The Pickwick Players        19-48

Uitslagen zondag 30 september

Sen.: Ducks - The Purple Pigs        137-0

Programma zaterdag 6 oktober

Benjamins: 3-landentoernooi M'tricht        09.30

Mini's: trainen        09.30

Cubs: Octopus Uden - Ducks        11.00

Jun.: Eemland Amersfoort - Ducks        10.30

Colts: Pink Panthers - Ducks        13.00

Programma zondag 7 oktober

Sen.: Tilburg/RCE - Ducks        12.30


Compoudzege voor
handboogschutters
L'Union Liempde

Het eerste compoundteam van L'Union Liempde pakte tijdens de tweede ronde van de indoorcompetitie van de regio Dommelland de winst door een totaalscore van 816 neer te zetten. De handboogschutters staan nu eerste op de ranglijst.

Bij L'Union 1 scoorde Peter de Kroon gedegen en zette een mooi puntentotaal neer van 277. Erik van der Velden had na een slechte start in de vorige ronde wat recht te zetten. Nu was beter in vorm en zette een redelijke score van 273 punten neer. Marieke Termeer verbeterde zichzelf met 266 punten ook. Daarmee tilde zij het teamresultaat naar 816 en stelde het maximale aantal van tien wedstrijdpunten veilig.

De kwaliteiten van het tweede compoundteam van L'Union kwamen dit keer niet helemaal uit de verf. Eef Quinten en Bert van de Wiel maakten beiden 275 punten, maar Johan Holsken daarentegen moest genoegen nemen met een resultaat van 252: hij ondervond te veel hinder van zijn rugblessure. De teamscore was 802 punten waardoor de ploeg zes wedstrijdpunten pakte en daarmee de tweede plek op de ranglijst. Maikel van de Kerkhof boekte op individuele basis binnen L'Union de hoogste score met 288 punten.


Tweedehandsmarkt

Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel vormt zaterdag 6 oktober de plek voor een tweedehandsmarkt. Die duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang en parkeren is gratis. Verkooptafels à vier euro zijn te huur via telefoonnummer 06-22 77 17 72 of e-mail: kuijlen_wim@hotmail.com.