Boxtel herdenkt de bevrijding in Kampina

De stichting Boxtel Vooruit houdt zondag 21 oktober de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Boxtel. Deze begint om 13.30 uur en vindt plaats bij het verzetsmonument in natuurgebied Kampina aan de Roond. Het thema luidt: 'Jaar van Verzet'.

Bij de herdenking wordt ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers een krans gelegd bij het monument en brengt gilde Sint-Barbara & Sint-Joris een vendelgroet. Het koperensemble van de Gildenbondsharmonie zorgt voor de muzikale omlijsting. Een delegatie van Scouting Boxtel vormt de erewacht. Ter afsluiting wordt na de plechtigheid koffie en thee aangeboden door het gilde.

Het monument is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsmensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hielpen om de gestrande piloten ('airbornes') onder te brengen op de Kampina. Het gedenkteken wordt sinds de onthulling in 2003 onderhouden door het gilde.


Terug naar de jaren zestig met sextet GreySix

Iedereen die zondagmiddag 14 oktober grand café Rembrandt aan de Rechterstraat in Boxtel bezoekt, waant zich even terug in de tijd. De band GreySix, met Boxtelaar Ad Swaans op drums, speelt dan namelijk muziek uit de jaren zestig en zeventig.

De zes heren van de band hebben die oude tijd in alle toonaarden beleefd en hebben na een aantal jaren hun instrumenten weer opgepakt om de nummers van The Beatles, Van Morrison, Willie Nelson en Creedence Clearwater Revival op het podium te brengen.

Het is de eerste keer dat de band in Boxtel optreedt. Naast Swaans bestaat GreySix uit Jos van Bijnen (gitaar/zang), Ben Kuipers (gitaar/zang); Gerard van Bokhoven (basgitaar/zang), Hans Schoenmakers (toetsenist/percussie) en Jan Konings (zang/percussie). Het optreden in grand café Rembrandt begint om 16.00 uur. De entree is gratis.