Kunst op bijzondere Boxtelse locaties

In de (wacht)kamers bij huisartsenpraktijk Leenders & Van Riel en in restaurant Molenwijk in Boxtel zijn tot 23 januari verschillende schilderijen van diverse kunstenaars uit de regio te zien.

Zo zijn in het restaurant aan de Molenwijk 2 een veertigtal werken te zien van Joke Dijkhuizen, Jeanne Geubbels en Johan Briers uit Veghel, Nederweert en Lanaken (Belgiƫ). Laatstgenoemde maakt afbeeldingen in encaustic art stijl, die met gesmolten bijenwas in diverse kleuren op papier aangebracht worden met een strijkijzer.

De twee dames schilderen voornamelijk figuratieve, abstracte bloemen, plaatsen en landschappen in Zuid-Nederland. Gastvrouw Wilma Wijnen van restaurant Molenwijk is benieuwd naar de reacties. De kunstwerken zijn afwisselend tot 22 januari 2019 te zien.

In de gangen en spreek- en wachtkamers van de huisartsenpraktijk aan de Bosscheweg 5 toont Carla Bogaard haar schilderkunst. Het werk van de Rosmalense kunstenares is ingetogen, minimalistisch en verhalend. Volgens huisartsen Hans Leenders en Bob van Riel kun je lang blijven kijken naar de schilderijen en telkens weer nieuwe details zien.

De kunstwerken op beide locaties tot eind januari te zien.