Afbeelding
Foto: Paul Brekelmans

BILJARTTOP STRIJKT NEER IN BOXTEL

Eredivisieteam Ivoor verrast
met zege op topfavoriet

De verwachtingen waren hooggespannen in Biljartcentrum Boxtel. Drievoudig wereldkampioen Dick Jaspers zou met zijn team HCR Prinsen zijn opwachting maken en spelen tegen het nieuwe eredivisieteam van 't Ivoor. Enkele dagen voor de wedstrijd meldde Jaspers zich echter af en hij stuurde zijn teamgenoten Eddy Leppens, Jelle Pijl, Anno de Kleine en Raymund Swertz naar Boxtel. De debutanten in de Buffalo League stegen in eigen huis boven zichzelf uit en wonnen met 5-3 van de topfavoriet voor de titel.

Vooral Huub Wilkowski, teamcaptain van 't Ivoor, blonk uit. Hij wist in 22 beurten de maximale winst binnen te slepen tegen topspeler Eddy Leppens. Als tweede was Marc Roofthooft aan de beurt tegen Jelle Pijl. Ondanks dat de speler van HCR Prinsen sterk speelde en de wedstrijd spannend maakte, won Roofthooft met 40-33 in 34 beurten. Jack van Peer delfde daarna het onderspit tegen Anno de Kleine, hij kreeg niet veel kansen. De laatste partij tussen Richard Berkelmans en Raymund Swertz ging gelijk op en dat uitte zich ook in de score: 40-40 in 43 beurten.

Na de winst nam 't Ivoor het applaus van zo'n tachtig toeschouwers in ontvangst. Een mooi opsteker na de verliespartij tijdens het eredivisiedebuut van een week eerder tegen L&B Ledermode.

KOPPOSITIE

De biljartambiance inspireerde ook de andere teams van 't Ivoor. Het eerste libreteam wist namelijk de mannen van Het Wapen van Liempde 1 met 30-23 te kloppen. Het Boxtelse team blijft daardoor de koppositie op de ranglijst behouden. Fouad Hasbani, Peter van Giersbergen en Chris Fasseur wonnen van respectievelijk Leo van Hastenberg, Johan van der Ven en Peter van Lierop.

Ook het tweede team scoorde de volle dertig punten. Theo van Dongen blonk hier uit met een moyenne van 3,98. Ook Ad van Os en Henk van Boxmeer wisten hun partijen te winnen. Dat gold ook voor team 4, zowel Fons van Loon als Willem Witte en Leo Huijbers haalden de buit bij hun tegenstanders binnen. Alleen het derde team leed een flinke nederlaag door alle drie de partijen te verliezen.

IN DE NEK HIJGEN

In de dagcompetitie strijden het eerste en tweede team van 't Ivoor om de eerste plek op de ranglijst. Na de winst op Sonnevanck 4 hijgt team 2 in de nek van team 1, dat gelijkspeelde tegen Schuttershof 1. Het onderlinge verschil is slechts een punt in het voordeel van 't Ivoor 1.

Binnen deze competitie kan de derde ploeg de juiste vorm nog niet vinden. Alle vier biljarters verloren hun partij. Voor team 4 stonden er de afgelopen week twee wedstrijden op het programma. Het eerste duel tegen 't Ivoor 5 werd nog wel gewonnen (33-32), maar de tweede wedstrijd tegen NAL 5 ging ruim verloren. Harrie van der Velden wist zijn een dubbelpartij beide te winnen met mooie moyennes. Math Hendriks redde echter nog de eer voor het vierde team.

WISSELVALLIG

In de overige biljartcompetities scoorden de teams van 't Ivoor wisselvallig. Bij het driebanden op de kleine tafel speelde team 6 gelijk. Alleen Frans van Esch en Math Hendriks wonnen hun wedstrijden. Team 7 had vrij en team 8 en 9 verloren hun duels ruim. In de avondcompetitie wist 't Ivoor nog wel te winnen met 29-27 van Pas Buiten. Nadat Cor van Beers en Henk Goettsch hun duels winnend afsloten, kwam Patrick Sterrenburg slechts een carambole tekort voor winst.

Op de grote tafel werd door de driebanders van 't Ivoor verloren van en in Herpen (28-26). Louis van der Meijden redde de eer door als enige van het team zijn partij te winnen. Dat deed hij met een moyenne van 1,064.

FOTO LINKS: Teamcaptain Huub Wilkowski van 't Ivoor legt aan voor zijn, uiteindelijke, winstpartij tegen Eddy Lemmens. (Foto: Paul Brekelmans).


EXTRA TRAINING ZORGT VOOR WINST

Kaderteam Liempde herstelt zich in eigen huis tegen Boxmeer

Het kaderteam van biljartclub 't Wapen van Liempde/Regiobank heeft het verlies van twee weken geleden verwerkt met een extra training. Dat heeft zoden aan de dijk gezet, want de biljarters wisten in eigen huis tegen Cambrinus uit Boxmeer de winst binnen te halen. Er werd tevens een hoog teamgemiddelde gehaald van precies 17.00.

Harm van de Laar speelde een goede partij en had slechts acht beurten nodig voor zijn 140 caramboles. De extra training deed ook Ton Rovers goed, hij wist zijn 160 punten in negen beurten bij elkaar te stoten. Als derde kwam Henry van Dijk aan de beurt, die een redelijk goede partij speelde maar de pech had dat zijn tegenstander in de zevende beurt een goede slotserie van 86 wist te produceren. Dit was hem in geen drie jaar meer gelukt en het leverde de tegenstander van Van Dijk dan ook applaus op. De kopmannen van beide teams speelden een matige partij en gaven elkaar steeds slechte aanvangsstoten. Martien van den Tillaart was daar niet van onder de indruk en liet na twaalf beurten zijn tegenstander ver achter zich.

VERLIES

Team C1 speelde een uitwedstrijd tegen 't Ivoor uit Boxtel, maar geen van de drie biljarters wist een overwinning mee naar Liempde te nemen. Ook de beide C2-teams wisten hun wedstrijden tegen respectievelijk De Straat 1 en Royal Events Palace 3 niet winnen

Het was daarom wederom Martien van den Tillaart die de hoogste serie wist te noteren (67). Ton Rovers kwam daar met 56 punten nog het dichtst in de buurt.


Tien uur biljarten tijdens Liempdse marathon

In dienstencentrum de Kloosterhof in Liempde wordt vrijdag 12 oktober de 19e editie van de seniorenbiljartmarathon gehouden. Ruim vijftig deelnemers spelen op vijf biljarts hun wedstrijden.

Er wordt gespeeld in vijf poules en elke deelnemer speelt vijf wedstrijden. De winnaars en de beste drie spelers die als nummer twee eindigen gaan door naar de kwartfinales. Vanaf deze ronde worden alle duels gespeeld volgens het knock-outsysteem.

SPORTWETHOUDER

De eerste wedstrijden beginnen om 08.00 uur en in het middaguur is er een lunch voor alle biljarters. De finale wordt rond 18.00 uur gespeeld onder toeziend oog van sportwethouder Herman van Wanrooij. Hij reikt na afloop ook de prijzen uit.

Bezoekers zijn de hele dag welkom om de wedstrijden te komen bekijken. De entree is gratis.

L'Union verliest ook tweede duel op hoogste niveau

Een onderbezet indoorteam van de Boxtelse handboogschutterij L'Union wist vorige week in Eerde geen potten te breken. Het gemis van twee basisschutters liet de teller stoppen op een magere 735 punten. Dat betekende een vierde en tevens laatste plaats in de ereklasse.

Adri van de Langenberg toonde in deze wedstrijd nog wel zijn goede vorm met een score van 274 punten in dertig schoten. Zijn teamgenoten Gerard van der Steen en Henri van de Broek presteerden echter ver onder hun kunnen met een totaal van respectievelijk 239 en 222 punten.

De jeugd was vorige week actief in Sint-Oedenrode. Meike van Oss schoot daar een mooi totaal van 257 punten bij elkaar. Senn Steenbakker behaalde 247 punten, Sylvana van der Burgt liet er 228 optekenen.

Jelt van de Langenberg kwam uit op 227 punten, terwijl Breanna Vugs met 214 punten een persoonlijk record boekte. Sam Spitters reikte tot 202 punten.