Meggie van Zuijlen (links) en Aukje de Beer uit Liempde staan zaterdag 6 oktober in de finale van Keukenbazen 2018, een  Brabantse kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. (Foto: Joleen van Rooij).
Meggie van Zuijlen (links) en Aukje de Beer uit Liempde staan zaterdag 6 oktober in de finale van Keukenbazen 2018, een Brabantse kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. (Foto: Joleen van Rooij). Foto: Joleen van Rooij

What's Up, Meggie en Aukje?

Meggie van Zuijlen en Aukje de Beer van basisschool De Oversteek in Liempde staan zaterdag 6 oktober in de finale van Keukenbazen 2018, een Brabantse kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Kinderen uit zeventien gemeenten doen aan de wedstrijd mee.

Gefeliciteerd met jullie finaleplaats! Hoe kwamen jullie op het idee om mee te doen? Aukje: ,,Mama had een flyer zien hangen in de bibliotheek en toen vroeg ze of dit iets voor mij was."

Wat leuk, kook je dan ook graag Aukje? ,,Ja, ik vind het leuk met het vuur en dat het vlees bakt en dat je dan kunt zien en proeven wat het wordt."

Wat hebben jullie een vrolijke naam voor jullie gerecht gekozen! Vertel eens... ,,Het heet: crazy spaghetti met een vleugje framboos", zegt Aukje lachend.

Spaghetti met framboos? Huh? Kan dat samen? ,,Jaaah, dat is heel lekker hoor", vertelt Meggie. ,,We wilden iets met spaghetti en we wilden iets met framboos en toen keken we op internet en toen hebben we gezien dat het kon."

Raymond Verveer, de kok van Restaurant Tafel 25 en De Deugniet, is jullie coach. Wat vindt hij van jullie gerecht? ,,We hebben maandagmiddag bij hem geoefend. Hij vond het lekker", verklaart Meggie. Aukje vult aan: ,,Het wordt steeds lekkerder, we hebben er nu een beetje zout en peper bij gedaan. We gebruiken paarse tomaten en..."

Páárse tomaten! Bestaan die ook al? ,,Ja, die zijn groen van binnen en heel lekker zoet," lacht Meggie. ,,En we hebben ook gele, rode en oranje tomaten gekocht in een streekwinkel", vult Aukje aan. ,,En de kip mogen we korter bakken, zodat je niet zo lang hoeft te kauwen voordat je het door kunt slikken," zegt Meggie.

Zijn jullie zenuwachtig voor de finale in 's-Hertogenbosch? ,,Ja, wel een beetje," zegt Meggie. Ook Aukje is wat gespannen: ,,Omdat we niet precies weten hoe het er daar in het Koning Willem I College uitziet en zo."

FOTO RECHTS: Meggie van Zuijlen en Aukje de Beer (beiden 10 jaar) uit Liempde staan zaterdag 6 oktober in de finale van Keukenbazen 2018. (Foto: Joleen van Rooij).