Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SP wil jongeren meer betrekken bij Boxtel

,,Niet over maar mét jongeren praten", is het mantra van gemeenteraadslid Frans Sannen (SP). Hij heeft, samen met zijn Boxtelse fractie, afgelopen zomer veel jongeren en jeugdgroepen gesproken en merkt dat zij het vertrouwen in instanties en bestuur hebben verloren. Sannen stuurde daarom een brief naar het Boxtelse college van B en W met een oproep om meer jongerenparticipatie.

Er zijn volgens de jongeren die de SP-fractie sprak vooral veel woorden, maar weinig daden. Sannen roept het college op om met een plan van aanpak voor jongerenparticipatie te komen.

De jongeren hebben ook enkele ideeën doorgegeven waar zij ondersteuning voor vragen. Zo wil een groep een buurtinitiatief starten: zoals een gezamenlijke barbecue of het aanleggen van een crossbaantje. Ook wil zij iets doen met de thema's beeldvorming van jongeren en het verbinden van ouderen en de jeugd. De ondervraagde jongeren willen aandacht voor de vooroordelen die er heersen over onder meer hangjeugd en er zijn ideeën voor het realiseren van ontmoetingslocaties waarover de jongeren zelf de regie kunnen voeren.

De Boxtelse SP-fractie geeft ook aan dat het aanbod en de openingstijden van jongerencentrum B-Town niet passen bij de wensen van de jeugd. Sannen wil van het college weten of daar iets mee gedaan kan worden.


'Bekendheid ClubTown moet nog groeien'

De eerste avond van de maandelijkse activiteit ClubTown in jongerencentrum B-Town liep zaterdag nog niet storm. Ondanks de flinke promotie op middelbare scholen kwam slechts een dertigtal jeugdigen naar de Baroniestraat om een feestje te vieren.

,,We moeten natuurlijk ergens beginnen. De komende tijd gaan we aan onze naamsbekendheid werken", aldus Berdine van de Laak van het jongerencentrum.

ClubTown is speciaal voor jongeren van 12 tot 16 jaar die nog niet welkom zijn in het café, maar die al wel eens willen proeven van het uitgaansleven. William Dierckx, zakelijk leider van het jongerencentrum omschrijft het concept als 'losgaan met je vrienden op muziek van nu'. (Foto onder: Albert Stolwijk).