Tiende nationale kringloopdag bij Het Goed Boxtel

Het Goed Boxtel viert zaterdag 6 oktober de tiende editie van de nationale kringloopdag. Tussen 09.00 en 17.00 uur zijn er rondleidingen en kunnen bezoekers kennismaken met het nieuwe overkoepelende merk 100%Kringloop dat op deze dag wordt gelanceerd.

De medewerkers van de Boxtelse locatie van de kringloopketen Het Goed vertellen tijdens de rondleidingen door het achterhuis en de winkel over hoe het sorteren en winkelklaar maken van spullen in zijn werk gaat. Daarnaast is er een hapje en een drankje voor bezoekers en zijn er acties en kortingen op het assortiment.

AANKOOPBEDRAG

Om de lancering van het nieuwe keurmerk extra luister bij te zetten is er een wedstrijd. Elke klant die zijn kassabon van die dag inlevert, maakt kans om het aankoopbedrag terug te winnen. De trekking is op 10 oktober en de winnaar wordt bekend gemaakt op de Facebookpagina van Het Goed Boxtel.


De Dommel geeft tips voor een gezonde leefstijl

Tijdens een gratis voorlichtingsavond op woensdag 10 oktober geeft Fysiotherapie De Dommel informatie over het vasthouden van een gezonde leefstijl.

Om het risico op hart- en vaatziekten, depressieve symptomen en botbreuken bij ouderen te voorkomen, raadt de Gezondheidsraad aan om ruim 150 minuten per week matig tot intensief te bewegen en spier- en botversterkende oefeningen te doen. Uit onderzoek blijkt dat maar 44 procent van de Nederlandse bevolking aan dat advies voldoet.

HANDVATTEN

Fysiotherapie De Dommel geeft tijdens de voorlichtingsavond informatie over juiste voeding, beweging, roken, medicatie en meer. Maar de avond biedt ook handvatten om een gezonde leefstijl op te pakken en zelf aan de slag te gaan. De bijeenkomst wordt gehouden in de praktijk aan het Molenpad 7b in Boxtel en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via telefoonnummer (0411) 62 44 04 of fysio@fysiotherapiededommel.nl.