SINT-JOSEPH HOUDT WOONMARKT VOOR 55+

Elisabethsdael zet deur open voor senioren

Ouderen die op zoek zijn naar een nieuwe, seniorvriendelijke woning of daar meer informatie over willen ontvangen, kunnen zaterdag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur terecht in residentiehuis Elisabethsdael in Boxtel. Die dag houdt woonstichting Sint-Joseph namelijk een Woonmarkt voor 55-plussers.

Belangstellenden krijgen deze middag informatie over wonen en leven in en rondom Elisabethsdael en het aangrenzende complex Clarissenhof. Er zijn tijdens de Woonmarkt ook twee appartementen te bezichtigen om een idee van de mogelijkheden te krijgen. De seniorenconsulenten vertellen alles over Maatwerk in Wonen, een service speciaal voor senioren die de overstap willen maken van een eengezinswoning naar een appartement.

DAG VAN HET HUREN

De markt wordt gehouden tijdens de landelijke Dag van het Huren waarbij woningcorporaties speciale activiteiten organiseren voor hun huurders. Sint-Joseph is voor deze activiteit de samenwerking aangegaan met Stichting Broodnodig (coördinator en beheerder van het eetpunt), Zorggroep Elde, Stichting Ouderen in Regie, Blijvend thuis in eigen huis en Ontzorgd Verhuizen.

Al deze organisaties zijn op de Woonmarkt in Elisabethsdael aanwezig en geven informatie over hun activiteiten. Zo leggen wijkverpleegkundigen van Zorggroep Elde uit wat thuiszorg te bieden heeft, zijn seniorenhulpen Eugenie van Uden en Hanneke Schuurmans aanwezig en geven vrijwilligers van de stichting Blijvend thuis in eigen huis informatie over de woonscan. Maar ook de kapper en pedicure in het residentiehuis houden open huis.

GYM

Daarnaast is het voor iedereen deze dag mogelijk om gratis deel te nemen aan de activiteiten die in Elisabethsdael door vrijwilligers worden georganiseerd zoals gym, koersbal, sjoelen, bloemschikken en muziek.

Bezoekers aan de Woonmarkt kunnen zich gratis thuis laten ophalen door de tuktuk ZilverExpress. Deze is tot en met vrijdag 12 oktober te reserveren via telefoonnummer 06-82 49 08 66.