Two of Us vertolkt popmuziek uit 1968 in 'Vandaag Kookt'

Adrie van Osch en Jos Vervoort vertolken al ruim veertig jaar muziek uit de jaren zestig. Als het duo Two of Us coveren ze muziek van The Beatles, The Kinks, Simon & Garfunkel, The Rolling Stones en veel andere groepen en solisten uit dit rijke, muzikale tijdperk. Vrijdag 19 oktober speelt het tweetal muziek uit het jaar 1968 in cultureel restaurant 'Vandaag Kookt' aan het Stationsplein in Boxtel.

Tijdens het optreden wordt vanaf 20.30 uur een aantal nummers ten gehore gebracht van elpee 'The Beatles' uit 1968, beter bekend als 'The White Album'. Daarnaast komen ook allerlei andere nummers uit dit jaar aan bod. Een halfuur voor aanvang is het restaurant geopend. De entreeprijs bedraagt tien euro, contant te voldoen bij binnenkomst. In verband met het beperkte aantal zitplaatsen, dient men te reserveren via e-mail: josvervoort52@gmail.com.


Prehistorische vuistbijlen maken in Oertijdmuseum

Prehistorische vuistbijlen, pijlpunten en schrapers maken met vuursteen. Dat kan zondag 14 oktober in het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg in Boxtel. De Vereniging voor Archeologische Experimenten en Educatie verzorgt die dag demonstraties.

Bezoekers krijgen uitleg over hoe mensen in de steentijd hun wapens en andere werktuigen maakten. Onder meer komen de kling-, kern- en Levalloistechniek aan bod. Oftewel, prehistorische methodes om vuursteen te bewerken. De werktuigen die ter plaatse worden gemaakt, krijgen de bezoekers mee als aandenken.

DEMONSTRATIES

De demonstraties vinden plaats tijdens reguliere openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt tien euro vanaf 12 jaar; jongere kinderen betalen drie euro minder.