Schilderijen en tekeningen in expositie De Waag

Schilderijen van Jeannette Spierings (Schijndel) en de tekeningen van Redmer Hoekstra (Elst) zijn sinds twee weken te bewonderen in De Waag aan de Markt in Boxtel. Spierings heeft een voorliefde voor dieren en de natuur waarbij kleur een belangrijke rol speelt. Hoekstra maakt grappige tekeningen met een knipoog naar de bekende grafiek van de Nederlandse kunstenaar Maurits Escher (1898-1972). De expositie in het restaurant van Elise en Jurgen Bosmans is opnieuw ingericht door HavemanKunst.

Spierings volgde een grafische opleiding maar heeft zich volledig overgegeven aan het schilderen. Haar stijl is vast en herkenbaar. Naast het werken in haar atelier schildert ze live op feesten zoals bruiloften. ,,Tijdens het feest maak ik ter plekke een kleurrijke en persoonlijke herinnering. Met herkenbare elementen van de dag en veel aandacht voor sfeer. Op deze wijze heeft een bruidspaar een prachtig aandenken aan deze voor hen zo belangrijke en bijzondere dag", straalt ze.

DAGDROMEN

Hoekstra is afgestudeerd aan de kunstacademie en houdt al zijn hele leven van vervreemding, fantaseren en dagdromen: ,,Ik associeer op vorm, betekenis en werking en daarbij ontstaan nieuwe combinaties. Vaak verrassend, vreemd en grappig maar ook met een vreemd soort logica, in een fantasierijke en surreële wereld." Hij vindt het belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt. ,,Dit is een bewerkelijke en bijna ambachtelijke techniek", vervolgt hij. ,,Ik ben ongeveer veertig uur met één tekening bezig."


Explosion Rockets

De Boxtelse rock-'n-rollband The Explosion Rockets brengt zaterdag 6 oktober een ode aan Elvis Presley in zaal Quatre Bras aan de Nieuwstraat 79 in Best. Het optreden start om 20.30 uur; een uur voor aanvang gaat de zaal open. Kaarten kosten acht euro en zijn te bestellen via de telefoonnummers 06-45 92 85 86 en (0499) 37 14 50 of via e-mail: explosionrockets@hotmail.com. Aan de deur kosten de kaarten tien euro.