Afbeelding
Foto: Ruud van Nooijen

AANWEZIGEN ONTVANGEN SPECIAAL SPELDJE

Veteranen ontmoeten elkaar
in gemeenschapshuis De Rots

Gemeenschapshuis De Rots vormde zaterdag het decor voor de tiende editie van de jaarlijkse ontmoetingsdag, die de stichting Veteranen Boxtel organiseerde in samenwerking met de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel. Voor het tweede jaar waren militairen uit Sint-Michielsgestel ook welkom. Aan deze samenwerking werd uitgebreid aandacht besteed.

Al ruim voor de dag van start zou gaan, waren de eerste bezoekers al present. Zij werden ontvangen met koffie en een gebakje waarop het logo prijkte dat later die dag aan alle aanwezigen werd uitgereikt in de vorm van een speldje. Tussen de beide gemeentewapens is het veteraneninsigne verwerkt, inclusief witte strook met in goud de woorden Boxtel en Sint-Michielsgestel. Deze geste werd op prijs gesteld door de aanwezigen, meldt Ruud van Nooijen van de organisatie.

Theo Raaijmakers, voorzitter van de organiserende stichting, hield een openingstoespraak, gevolgd door burgemeester Jan Pommer van Sint-Michielsgestel en wethouder Eric van den Broek van de gemeente Boxtel. Vervolgens werd een herdenkingsmoment gehouden. The Last Post klonk, gevolgd door twee minuten stilte. Daarna werd het Wilhelmus gespeeld.

OOSTERSE GEUREN

De zeventig aanwezige veteranen, al dan niet vergezeld door hun partner of begeleider, kregen de tijd om elkaar te ontmoeten. Rond het middaguur dreven oosterse geuren de zaal binnen. Een teken dat de 'blauwe hap' klaarstond. Vervolgens klonk live muziek, waarbij mensen zich op de dansvloer begaven. Volgend jaar volgt de elfde veteranendag. Dit is echter de tiende editie die door de stichting Veteranen Boxtel wordt georganiseerd. Aan dit tweede lustrum wordt extra aandacht besteed. (Foto: Ruud van Nooijen).