Goede competitiestart voor volleybalteams Blox

Voor de volleybalmannen en -vrouwen van Blox stond afgelopen weekeinde de eerste competitiewedstrijd op het programma. Deze test om te kijken waar de teams staan viel positief uit: beide Boxtelse ploegen wonnen hun duel.

In de eerste set leken de volleybalsters van Blox geïmponeerd door TFC uit Odiliapeel. Veel aanvallen werden door de tegenstander geblokkeerd, terwijl de ploeg ook nog eens tot prima aanvallen kwam. De eerste set ging verloren met 25-16. Daarna hadden de Boxtelse vrouwen hun zaakjes op orde. Met de inbreng van Rachel Spoor kwam het 'Blox-block' op stoom waarmee de aanvallen van TFC minder gevaarlijk werden. Doordat de passing ook op orde was, kwam een 'vliegwiel' op gang: een goede verdediging met prima aanvallen. De set werd binnengesleept met 25-21.

De derde set was het meest spannend. Na een ruime voorsprong van Blox kwam TFC toch dichterbij. Aan het einde van de set werd het stuivertje wisselen waarbij de Blox-vrouwen aan het langste eind trokken: 27-25.

Aan Blox-zijde was in de vierde set volop beweging terwijl dat bij TFC minder werd. Aan het einde van de set kwamen Fenne Steegs en Susan van de Wouw weer in het veld en sleepten zij de door een setoverwinning van 25-15 de gehele partij mee binnen.

VERZILVEREN

De volleyballers van Blox gingen de strijd aan met VC Best. De eerste set werd zakelijk binnengehaald door de Boxtelse ploeg met een kleine voorsprong. Dat zorgde voor rust en vertrouwen en werd doorgetrokken naar de tweede set. Die bestond uit lange rally's en door het doorzettingsvermogen van Blox ging het winnende punt vaak naar de Boxtelse ploeg. De tweede set werd dan ook overtuigend binnengehaald.

In de derde set waren de rollen omgedraaid. De passing van achteruit was minder en de aanvallen aan het net waren slordig en niet effectief. Best liep verder uit en ondanks pogingen om de voorsprong teniet te doen, moest Blox deze set afstaan aan de tegenstander. De Boxtelse volleyballers kwamen in de vierde set lastig op gang en keken snel tegen een achterstand aan. Blox kwam echter terug in de wedstrijd en had uiteindelijk een punt nodig om de winst te verzilveren. Dat lukte.

Zaterdag 29 september komen de volleybalsters in actie tegen Avance in Sambeek. De mannenploeg speelt zondag 6 oktober een thuiswedstrijd tegen Volley Tilburg. (Archieffoto: Peter de Koning).