Eerste stappen in uitgaansleven tijdens ClubTown

Jongerencentrum B-Town geeft zaterdagavond 29 september het startschot voor een nieuw initiatief voor de Boxtelse jeugd: ClubTown. Tijdens deze maandelijkse feestavond kunnen 12- tot 16-jarigen alvast hun eerste stappen zetten in het uitgaansleven, maar dan wel onder toezicht.

Het concept is volgens William Dierckx, zakelijk leider van B-Town simpel: ,,Losgaan met je vrienden op de muziek van nu." Dat er behoefte was aan een dergelijke avond blijkt uit de vele vragen en reacties die tijdens de reguliere avonden in het jongerencentrum en bij de jongerenwerkers van R-Newt binnen kwamen. ,,Jongeren tot 16 jaar zijn niet welkom in de kroeg, maar ze hebben wel de behoefte om uit te gaan. Wij bieden hen nu de mogelijkheid om op een veilige manier kennis te maken met het uitgaansleven. Er is dan ook voldoende begeleiding aanwezig", aldus Dierckx.

Tijdens de feestavond draait dj The Freestyler tussen 19.00 en 23.00 uur allerlei stijlen. Dierckx: ,,Dat gaat van hiphop, hardstyle tot pop en dance. Muziek waar de jeugd graag naar luistert. Het is écht hun avond."

PROMOTEN

Sinds de gemeente Boxtel het beheer en de exploitatie van het jongerencentrum aan de Baroniestraat heeft overgenomen groeit het aantal activiteiten weer. ClubTown is daar een voorbeeld van. De jongerenwerkers van R-Newt en vrijwilligers van B-Town zijn al een tijdje actief om de avond te promoten op scholen en social media. Kaartjes kosten twee euro en zijn aan de deur verkrijgbaar. Wie ze echter in de voorverkoop al aanschaft ontvangt tevens een gratis drankje. Brugklassers krijgen op vertoon van hun schoolpas een gratis kaartje in de voorverkoop.

Het is de bedoeling dat ClubTown een maandelijks terugkerend evenement wordt. Er wordt ook gekeken naar diverse thema-avonden. ,,Maar eerst kijken we deze eerste editie af", zegt Dierckx. ,,Als het een succes wordt, kunnen we daar op voortborduren."

Kijk voor meer informatie op www.btown.nl.


Historische stoomtreinen door Boxtel

Twee gigantische stoomlocomotieven denderen zaterdag 29 september tien keer door Boxtel. Die dag vindt het evenement Den Bosch onder Stoom plaats. Tussen de stations van 's-Hertogenbosch en Eindhoven rijden twee historische treinen vijf keer op en neer.

Het gaat om een DB Baureihe 65-018 uit 1958, een van de laatst gebouwde moderne Duitse stoomtreinen. Ook de andere locomotief, een 01 1075 uit 1940, komt door Boxtel. De locomotief (zonder wagons) is bijna 27 meter lang en haalt een snelheid van 140 kilometer per uur.

Vertrektijden vanuit 's-Hertogenbosch: 09.02 - 10.39 - 13.49 - 15.39 - 17.09 uur.

Vertrektijden vanuit Eindhoven: 09.42 - 11.24 - 14.24 - 16.13 - 17.13 uur.

Ticket kosten van 12,50 tot 35 euro en zijn te koop via www.modeltreincenter.nl/nl/denboschonderstoom.