NEDERLAAG MET RUIME CIJFERS

Ollandia duidelijk te sterk voor LSV in regioderby

Ollandia won zondag met ruime cijfers de regioderby tegen LSV. De formatie uit Lennisheuvel kon geen potten breken tegen de sterke ploeg uit Olland die ook nog eens een zeer talentvolle speler in de gelederen heeft...

Eigenlijk was LSV na afloop van de met 5-0 verloren wedstrijd bij Ollandia niet compleet ontevreden. De uitslag was enigszins geflatteerd, maar de thuisclub was gewoon te sterk. Met name in Steven van Dijke heeft Ollandia een speler in het team met een uitzonderlijk talent voor deze klasse.

Zondag 30 september staat opnieuw een uitdaging op het programma voor LSV: het uit de vierde klasse gedegradeerde Essche Boys komt dan in Lennisheuvel op bezoek.

SENIOREN

Uitslagen zondag 23 september

Ollandia 1 – LSV 1        5-0

LSV 2 – PSV amateurs 2        5-1

Best Vooruit 7 - LSV 3        1-2

Programma zondag 30 september

LSV 1 – Essche Boys 1        14.30

SBC 4 - LSV 2        10.00

LSV 3 – GSBW 4        10.30

VETERANEN

Uitslag zaterdag 22 september

Taxandria 1 – LSV 1        6-0

Programma zaterdag 29 september

LSV 1– Spoordonkse B. 1        16.00


HOOFDCOACH LEON VAN WANROOIJ:

'Eerste elftal van Essche Boys kan zomaar de top vijf halen'

Hoofdtrainer Leon van Wanrooij van het vaandelteam van Essche Boys wil zijn team dit jaar snel beter maken. ,,Het is een jonge groep die nog veel kan leren", geeft de oefenmeester aan op de vraag van Brabants Centrum hoe hij naar het nieuwe, zondag gestarte, seizoen kijkt.

,,Mijn doelstelling voor dit seizoen is om met de hele groep stappen te maken om een beter team te worden. Ik ben er van overtuigd als wij zo vlug mogelijk de leermomenten gaan oppakken en dat we in een top vijf kunnen belanden", aldus Van Wanrooij. De trainer gaat zich voor '200 procent' inzetten om dat voor elkaar te krijgen en stelt zich tevens ten doel om een periodetitel of het kampioenschap te behalen. ,,Ik merk dat de groep heel fanatiek en positief is, dat is voor een trainer erg fijn om mee te werken."

JEUGD

Uitslag zaterdag 22 september

Alle wedstrijden van de jeugd werden afgelast.

Programma zaterdag 29 september

JO19-1: Essche Boys - Jong Brabant         14.30
JO17-1: RKSV Nuenen - Essche Boys         13.45
JO14-1: Essche Boys - SC Elshout         13.00
JO13-1: BMC - Essche Boys         11.00
JO11-1: Den Dungen - Essche Boys         08.45
JO11-2: FC Engelen - Essche Boys         08.30
JO9-1: Essche Boys - ODC         09.30
JO9-2: OJC Rosmalen - Essche Boys         10.15
Mini's 1: Essche Boys - ODC 3         09.30

Mini's 2: Boxtel 3 - Essche Boys        10.30


TAFELTENNISCOMPETITIE BOXTEL VAN START

Vierde team Taverbo-Sabo aan de leiding door monsterscore

De Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) is weer van start gegaan. De eerste wedstrijden van het seizoen werden maandagavond gespeeld. Dit zorgde meteen voor enkele verrassende uitslagen.

Taverbo-Sabo 4, dat vorig seizoen nog op de tweede plaats eindigde versterkte zich met Erik van der Schoot en won overtuigend met 10-0 van De Dommel. De ploeg maakte hiermee meteen duidelijk dat het een gooi wil doen naar de titel. Aanvoerder Toon van Geel, Peter de Rooij en Van der Schoot gunden hun tegenstanders Wim Jansen, Ad van Lier en Piet Wouters geen enkel punt.

Het eerste optreden van Peter van Berkel voor team Rotsvast was ook een verrassing. Hij lijkt een goede vervanger voor Van der Schoot, want hij won met sterk spel al zijn enkelspelen tegen Hans van Haaren, Frans van Dun en Ronald van Dael van team Taverbo-Sabo 1. Dinie van den Nieuwenhuizen en Geerta Pluut trokken zich op aan het goede spel van Van Berkel en wisten nog eens drie punten binnen te slepen. De winst in het dubbelspel ging wel naar Taverbo-Sabo 1. Rotsvast won het duel met 6-4.

Het team van aanvoerder Stef Schellekens, De Firma Fotografie, kwam tegen Taverbo-Sabo 3 goed uit de startblokken. Na een gelijke tussenstand stelde de ploeg de overwinning veilig door drie duels naar zich toe te trekken, 6-4.

DUBBELE OVERSTAP

De laatste partij van de avond ging tussen Grand Café Rembrandt en Taverbo-Sabo 2. Ook hier deed zich een verrassing voor. Stephan Pennings maakte de overstap van Taverbo naar Rembrandt en Ad Brekelmans ging de omgekeerde weg. Het pakte dit keer uit in het voordeel van de eerstgenoemde ploeg. Brekelmans moest in zijn eerste partij de winst aan Arnold van der Heide laten, maar won vervolgens wel van Gerrie Hoenselaars en Stephan Pennings. Hans Fonken was echter de grote man voor Taverbo-Sabo 2 door driemaal te winnen in het enkelspel. Lothar Groth voerde daarna de score op tot zeven punten. Het dubbelspel was voor team Grand Café Rembrandt waardoor de uitslag op 7-3 kwam.

Taverbo-Sabo 4 mag zich, mede door de ruime overwinning op De Dommel, de eerste koploper van het seizoen noemen.


BOXTELSE PLOEG VERLIEST MET 16-4

Handbalsters HCB '92 niet
opgewassen tegen Blauw Wit

De handbalsters van HCB '92 traden zondag in 's-Hertogenbosch aan tegen koploper Blauw Wit. In de stromende regen was dat niet de makkelijkste opgave. De Boxtelse ploeg bleek niet opgewassen tegen het handbalgeweld van hun tegenstander: 16-4.

HCB '92 probeerde vanaf het eerste fluitsignaal goede aanvallen op te zetten, maar moest wennen aan het veld en de natte bal. Het eerste doelpunt was voor Blauw Wit na een onderschepte bal en een goede break-out. De verdediging van de Boxtelse ploeg stond boven verwachting goed. Er was veel rugdekking en de snelle Bossche speelsters liepen zich steeds vast. Annemarie Sens zorgde ervoor dat HCB '92 langszij kwam en ook Gitte Vanhout wist het net te vinden.

STUITBAL

Na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. HCB '92 gaf niet op en probeerde de gaten te vinden. Aan het einde van de eerste helft kreeg Sens een kans om het gat te verkleinen. Met opnieuw een fraaie stuitbal zette ze de stand op 6-3. Door goed keeperswerk van Mary Swinkels wist de Bossche tegenstander een tijd lang niet te scoren. Beide teams gingen de rust in met een stand van 7-3

In de tweede helft namen de Boxtels handbalsters zich voor zo door te gaan. Daar dacht de tegenstander anders over: de ploeg zette een tandje bij. Manon Foolen van HCB '92 kon de bal echter onderscheppen en maakte een fraaie goal. Dat bleek het laatste Boxtelse doelpunt. HCB '92 leed regelmatig balverlies, waardoor Blauw Wit gemakkelijk kon uitlopen. De bezoeksters bleven goed verdedigen en ook in de aanval kwamen de opbouwers regelmatig in goede schotposities. Toch konden zij het net niet vinden. Meerdere keren stond de paal of lat in de weg.

Uitslag donderdag 20 september

Aristos - HCB '92 recr.        6-9

Uitslag zondag 23 september

Blauw/Wit - HCB '92 DS1        16-4

Programma zaterdag 29 september

F-jeugd: speelfeest Aristos

Programma zondag 30 september

Habo '95 - HCB '92 DB1        10.00

Saturnus - HCB '92/Aristos HS2        11.00

HCB '92/Zephyr HB 1 - Aristos        11.00

GHV - HCB '92 DS1        11.45