ORGANISATIE GELAST TWEEDE MANCHE AF

Kay Karssemakers wordt tweede op modderig circuit in Arnhem

MOTORCROSS

Kay Karssemakers heeft afgelopen weekeinde tijdens de twaalfde wedstrijd om het open Nederlands kampioenschap (ONK) 85cc grote wielen in Arnhem een tweede plaats behaald. In de eerste manche kwam de jonge motorcrosser na een matige start sterk naar voren in de modder en werd uiteindelijk tweede. Door de aanhoudende regen werd de tweede manche afgelast.

Kay had de voorbije weken de meeste tijd doorgebracht op de 125cc-machine. De laatste wedstrijden om het ONK wilde hij echter afsluiten op de 85cc. In de tijdtraining zette Kay meteen in de eerste ronde een snelle tijd op de klok. Het circuit werd echter iedere ronde zwaarder, waardoor het de jonge Boxtelaar niet lukte om

Sport Kort

Ducks honk/softbal

De wedstrijden van de softbaljunioren werden zondag vanwege de regen afgelast.

Uitslagen zaterdag 22 september

Boosters JH1 - Ducks JH1        15-6
Gryphons Mjr. Dragons - Ducks BM1        15-28
Cheetahs PH1 - Ducks PH1        16-15

Uitslag zondag 23 september

Roef! AS1 - Ducks AS1        9-6

Programma zaterdag 29 september

Ducks JS1 - Catch JS1        17.30

in het resterende deel van de training zijn tijd nog te verbeteren. Meerdere malen kwam Kay er dichtbij maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een derde tijd. Hiermee verzekerde hij zich wel van een goede startplaats in beide manches.

KOPPOSITIE

Gemotiveerd stond Kay achter het starthek voor het eerste deel. De rijder van Youth Pro MX reageerde goed nadat het starthek omlaag ging, maar zat er in de eerste bocht niet helemaal lekker bij. Net buiten de top vijf begon de Boxtelaar aan de wedstrijd. Het circuit was duidelijk zwaarder dan in de training en ook gedurende de manche bleef het maar regenen. Kay voelde zich echter goed op het modderige circuit en wist zich binnen een ronde op te werken naar de tweede plaats. Hierna streed de crosser met zijn concurrent om de koppositie. Beide rijders hielden zich goed staande in de modder. Meerdere malen zat Kay dicht in het achterwiel van de kopman. Doordat hij net iets meer hinder had van de achterblijvers, koste hem dit telkens een aantal meter. Gecontroleerd reed Kay de wedstrijd uit en kwam op korte achterstand van de winnaar over de finish.

De volgende manche ging vanwege het slechte weer niet door, waardoor Kay tweede werd in het dagklassement. In de tussenstand om het ONK bezet hij óók de tweede plaats. In het eerste weekend van oktober staat de voorlaatste wedstrijd op het programma in Geldermalsen.