Afbeelding
Foto:

TAFELTENNISSERS TEN ONDER IN GELEEN

Taverbo-Sabo verliest fors van titelkandidaat Kluis

In de derde speelronde reisde Taverbo-Sabo 1 af naar Geleen waar titelkandidaat Kluis 1 de tegenstander was. Ditmaal mochten Teun Vlaminckx, Bram Bakker en Amber van de Velde proberen zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen voor de ploeg uit Boxtel. Ze verloren met 7-3.

Voor de thuisploeg speelden Andy Snijders, Bettina Balfoort-Schramm en Azad Gamzajev. In de openingswedstrijd leek Vlaminckx dicht bij een stunt. Tegenstander Snijders trok in de beslissende vijfde game de partij alsnog naar zich toe. Bakker bracht de score weer gelijk tegen Balfoort-Schramm. Van de Velde kwam vervolgens niet langs Gamzajev, maar het dubbelduel van Bakker en Van de Velde tegen Snijders en Balfoort-Schramm ging wel weer naar Taverbo.

Na dit gelijkopgaande begin gingen de volgende drie duels allemaal naar Kluis. Vlaminckx wist in een gelijkopgaande wedstrijd niet te winnen van Balfoort-Schramm, Van de Velde verloor van Snijders en Bakker moest Gamzajev feliciteren. Van de Velde deed nog iets terug voor Taverbo door winst op Balfoort-Schramm. Vlaminckx en Bakker hadden echter niet veel kans meer tegen respectievelijk Gamzajev en Snijders.

Zaterdag 29 september wacht ONI 1 uit Wijchen. Dan zal Taverbo moeten winnen om niet te ver achterop te raken.

JEUGDTEAM

Zaterdag was het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo te gast bij hekkensluiter Hotak '68 in Hoogerheide. Rick van der Schoot en Lars Strik begonnen goed en kwamen op een 0-2 voorsprong tegen respectievelijk Bas Suijkerbuijk en William Mastenbroek. Nienke Strik wist hier in de derde partij tegen Richard Abdullah geen punt aan toe te voegen. Ook de dubbel werd een prooi voor de mannen van Hotak '68: 2-2. Alleen Rick van der Schoot en Lars Strik kwamen ieder nog eenmaal tot winst waardoor de eindstand op 6-4 in het voordeel van Hotak '68 bleef steken.

Ondanks dit verlies staat het eerste jeugdteam met 21 punten uit drie wedstrijden nog steeds op de eerste plaats in de ranglijst. Flash uit Eindhoven kruipt met 17 punten wel langzaam dichterbij. Zaterdag 29 september spelen alle jeugdteams thuis, aanvang 10.00 uur.

Uitslagen week 38

SENIOREN

Kluis 1 - Taverbo-Sabo 1        7-3

TTC 1 - Taverbo-Sabo 2        6-4

TTCV 1 - Taverbo-Sabo 3        7-3

Taverbo-Sabo 4 - Never Despair 8        6-4

Taverbo-Sabo 5 - Flash 5        2-8

Taverbo-Sabo 6 - JCV 8        9-1

Taverbo-Sabo 7 - Een en Twintig 4        0-10

Programma vrijdag 28 september

Taverbo-Sabo 4 - LUTO 4        20.00

Taverbo-Sabo 5 - Son en Br. 1        20.00

Taverbo-Sabo 6 - LUTO 5        20.00

Taverbo-Sabo 7 - HTTC 1        20.00

Taverbo-Sabo 8 - TTCV 8        20.00

Programma zaterdag 29 september

Taverbo-Sabo 1 - ONI 1        15.00

Taverbo-Sabo 2 - Megacles 1        15.00

Taverbo-Sabo 3 - Belcrum 1        15.00

JEUGD

Uitslagen zaterdag 22 september

Hotak '68 3 - Taverbo-Sabo 1        6-4

Valkenswaard 1 - Taverbo-Sabo 2        10-0

Valkenswaard 3 - Taverbo-Sabo        5-5

Programma zaterdag 29 september

Taverbo-Sabo 1 - MTTV '72 1        10.00

Taverbo-Sabo 2 - Unicum 1        10.00

Taverbo-Sabo 3 - Unicum 2        10.00


CUP VAN BRABANT LEVERT PODIUMPLEKKEN OP

Prijzen voor Liempdse judoka's

Leden van judoclub Liempde kwamen afgelopen weekeinde uit in de eerste ronde van de Cup van Brabant en een wedstrijd van Team Coolen. Het leverde diverse podiumplaatsen op.

Tijdens deze Brabantse competitie wordt in vijf wedstrijden gestreden om een plaats op het podium. Daarbij kunnen punten verdiend worden. Na de finale krijgen alle judoka's een prijs die overeenstemt met het aantal punten dat zij behaald hebben. Voor alle deelnemers was het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Mike van der Mijden mocht plaatsnemen op de hoogste trede van het podium, net als nieuwkomers Bram van Oorschot en Nelson Tops. De overige uitslagen staan hieronder vermeld.

In Moergestel streden een aantal judoka's om de prijzen tijdens een wedstrijd van Team Coolen. Lucas Daniëls werd derde, Sem van Kasteren belandde net naast het podium en Gies van Erp en Odin van Hedel moesten genoegen nemen met een vijfde plaats.

Uitslagen Cup van Brabant: 1: Mike v.d. Mijden; Bram van Oorschot; Nelson Tops. 2: Ties Verhagen; Odin v. Hedel; Annabel Loman. 3: Anouk v.d. Mijden; Gijs de Wit; Lukas Said; Roel v. Erp; Cas de Wit. 4: Bas Daverveld; Jop v.d. Ven; Pim de Wit; Mees Koster. 5: Senn Steenbakkers.


Taekwondoka's eindigen op het podium in Appelscha

Zes leden, twee coaches, drie scheidsrechters en supporters van Taekwondo School Dekker vertrokken zondag naar het Open Taekwondo Matsuru Cup-toernooi in Appelscha. Dit ter voorbereiding op het open Europees kampioenschap dat op 4 oktober in Polen plaatsvindt. Het leverde diverse podiumplekken op. Als kers op de taart nam TS Dekker de prijs van toernooikampioen mee naar Boxtel.

Donderdag 4 oktober reist sabum Ad Dekker, tevens coach van het nationaal team, met Linda Beekmans, Tilila Marouche, Jolijn van Eisden, Corne Beekmans en Areeb Abbas Ashraf naar Polen. Aaron Dekker gaat mee als begeleider. In Appelscha bleek dat het met de vorm van de taekwondoka's wel goed zit. Hieronder volgen de uitslagen.

Sparren: 1. Linda Beekmans; 2. Kayleigh Belemans; 2. Areeb Asharaf; 2. Tilila Marouche; 3. Corné Beekmans; 4. Kaj v.d. Meulengraaf. Tuls: 3. Linda Beekmans.

Zaterdag stond voor 35 leden van TS Dekker in het teken van Rondje Boxtel bij kanovereniging De Pagaai. Dat was nog niet zo eenvoudig, aldus Dekker. ,,Enkele leden haalden een nat pak..." (Foto: TS Dekker).