De vredesweek die vrijdag in de moskeeën op Hoogheem werd gehouden, stond in het teken van Abraham. De avond trok ongeveer dertig belangstellenden. (Foto: Gerard Schalkx).
De vredesweek die vrijdag in de moskeeën op Hoogheem werd gehouden, stond in het teken van Abraham. De avond trok ongeveer dertig belangstellenden. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

MENSEN ONTMOETEN ELKAAR IN MOSKEEËN

Vredesbijeenkomst zorgt voor 'lagere drempels'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Iedereen leverde een bijdrage: de Marokkaanse en Turkse moskee, de Protestantse Gemeente Boxtel en de Heilig Hartparochie. Door gezamenlijke momenten te organiseren, ontmoeten mensen elkaar en ontstaat er meer begrip voor elkaar", aldus Ria Groen van het Interreligieus Platform. Vanwege de Vredesweek vond in de moskeeën op Hoogheem vrijdag een bijeenkomst plaats die dertig belangstellenden trok.

Nabij de kerken en moskeeën in Boxtel hingen vorige week kleurige vlaggenlijnen met de tekst 'Vredesweek 2018'. Bezoekers aan het multiculturele festival Bazaar leverden daar in juli een bijdrage aan. ,,Met stiften werden de handen van mensen op de vlaggen vereeuwigd", legt Groen uit. ,,Zo probeerden we mensen alvast warm te maken voor de Vredesweek én onze bijeenkomst."

Imams van de Marokkaanse en Turkse moskee, predikant Corrie Terlouw van de Protestantse Gemeente Boxtel en pastoor Jacques Grubben van de Heilig Hartparochie leverden een bijdrage, die in het teken stond van aartsvader Abraham. Hij neemt zowel in de bijbel als de koran een prominente plek in. ,,Na afloop hebben we de voeten van mensen op een zeildoek getekend", aldus Groen. ,,Hiermee werd letterlijk een stap gezet in het spoor van Abraham vanuit het stukje geschiedenis

Boxtel

Kaartjes Podium Boxtel

Wie kaartjes voor optredens in theaterzaal Podium Boxtel contant afrekent, betaalt voortaan een euro extra. De verkoopprijzen in het theaterprogramma dat verspreid is, gelden voor reservering via internet, laat woordvoerster Femke Lagerweij van het stichtingsbestuur weten.

dat wij als gelovige mensen samen delen." Ze geeft aan dat het kunstwerk nog vaker te zien zal zijn in Boxtel.

Hoewel Groen gehoopt had op de aanwezigheid van meer jongeren, was ze tevreden over de bijeenkomst. ,,Uiteraard wil je een zo groot mogelijke groep bereiken, maar ik ben al blij dat er in Boxtel iets wordt georganiseerd. De mensen die elkaar willen ontmoeten, hebben die optie nu. Door deze avonden samen te organiseren, worden drempels verlaagd en raak je op andere gelegenheden makkelijker met elkaar in gesprek."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding