Afbeelding
Foto: Peter de Koning

We Are Food houdt halt bij Herenboeren

Het initiatief Herenboeren in Boxtel houdt zondag 30 september een picknick op en een rondleiding over landgoed Wilhelminapark. Het evenement is onderdeel van de themamaand 'Samen Voedsel Produceren' van het provinciale initiatief We are Food dat deze maand door Noord-Brabant trok.

Voor de picknick is het oog gevallen op de fruitboomgaard van de Herenboerderij. Die ligt net achter de carpoolplaats naast de A2, afslag Boxtel-Noord. Vanaf 12.00 uur serveren de leden er een lunch met veel producten van eigen land. Vanaf 13.30 uur leiden ze de geïnteresseerden rond over hun coöperatieve boerderij. Aanmelden kan via de website www.herenboerenwilhelminapark.nl.


Symposium over evolutie krabben en kreeften

Het Oertijdmuseum in Boxtel en de Paleobiologische Kring uit Utrecht houden morgen, vrijdag 28 september een bijeenkomst over de evolutie van krab- en kreeftachtigen. Zeven internationale wetenschappers laten hun licht schijnen over het ontstaan en de ontwikkeling van deze diersoort tijdens het symposium 'Crustacea Through Time'.

Fossielen van kreeftachtigen worden overal ter wereld gevonden. Sommige vondsten zijn al zo'n 508 miljoen jaar oud. In de verschillende tijdsperiodes evolueren de dieren tot de bekende vorm zoals we ze nu kennen. Morgen wordt tussen 10.30 en 17.00 uur in het Oertijdmuseum een divers programma aangeboden met zeven Engelstalige, populair-wetenschappelijke lezingen en is er een rondleiding.

De kosten voor deelname bedragen 12,50 euro voor studenten en leden van de Paleobiologische Kring en 17,50 euro voor niet-leden. De lunch is hierbij inbegrepen. Meer informatie en inschrijven via www.paleobiologischekring.org/homepage/.