Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Jeugdnatuurwacht heeft er enthousiaste leden bij

PÅL JANSEN

Skye van de Wiel (9) kreeg zondag uit handen van wethouder Peter van de Wiel een oorkonde. Net als Jasper van Krieken, Vera Gijzen, Aniek Veroude, Anne van de Schoot en Siem van den Langenberg. Daarmee zijn dit officieel de zes nieuwe leden van de Jeugdnatuurwacht Liempde. Skye wil een verschil maken voor de natuur. ,,Het wordt steeds minder groen", waarschuwde ze.

Skye is het vriendinnetje van Vera, Aniek en Anne. Het viertal speelt regelmatig buiten in de natuur. ,,We zijn best vaak buiten en doen met zijn allen spelletjes. Dan gaan we iets zoeken in de natuur bijvoorbeeld", zei Skye. Buiten komen is er met de paplepel ingegoten, verklaarde vader Robert: het gezin Van de Wiel trekt er regelmatig op uit. En vanaf heden gaat Skye dus óók met de Jeugdnatuurwacht op pad. ,,Binnenkort gaan we volgens mij luisteren naar het edelhert", vertelde ze.

De periode van de bronst (paartijd) is namelijk aangebroken en door te burlen en met elkaar de strijd aan te gaan, eisen de mannetjesherten de aandacht op van de vrouwtjes. Een spannend schouwspel waarvoor de excursies in natuurgebied De Scheeken eind september van start gaan. Skye valt daarbij als nieuw lid van de Jeugdnatuurwacht meteen met haar neus in de boter: alle excursies zitten intussen helemaal vol.

BELANGRIJKE STAP

Naast de oorkonde uit handen van Van de Wiel, ontvingen de nieuwe leden ook een button. En werd er nog een activiteit in café Het Wapen van Liempde georganiseerd. ,,We zijn schilderijtjes aan het maken van blaadjes", legde Skye uit.

Ze vindt de natuur erg leuk en wil dan ook helpen om meer groen in de wereld te brengen. Hoe ze dat precies wil doen, was nog even de vraag. Maar door lid te worden van de Jeugdnatuurwacht, heeft Skye in ieder geval al een belangrijke eerste stap gezet...

FOTO ONDER: Van links naar rechts Jasper van Krieken, Vera Gijzen, wethouder Peter van de Wiel, Skye van de Wiel, Aniek Veroude, Anne van de Schoot en Siem van den Langenberg. (Foto: Gerard Schalkx).