Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Tess?

Tess Scheepers had vrijdag een bijzondere afspraak. Niemand minder dan burgemeester Mark Buijs had het tienjarige meisje uitgenodigd voor een gesprek. De reden? Dat was een wel heel bijzondere brief die zij hem eerder schreef. Brabants Centrum praatte een aantal dagen voorafgaand aan de afspraak met Tess.

Wauw Tess, een gesprek met de burgemeester. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? ,,Ik heb hem een brief geschreven. Toen ik op vakantie was in Zeeland, zag ik een regenboogzebrapad. Ik weet wat daar de betekenis van is en vind dat er in Boxtel ook zo'n gekleurd pad moet komen. Ik heb daarover toen ik thuiskwam meteen een brief geschreven en deze met mama naar het gemeentehuis gebracht. De secretaresse van de burgemeester heeft hem gegeven aan meneer Buijs en een aantal weken later werd ik uitgenodigd voor een gesprek."

Kun je uitleggen wat de betekenis is van een regenboogzebrapad? ,,Het betekent dat iedereen zichzelf mag zijn en verliefd mag worden wie hij wil. Ik vind dat heel belangrijk. Mijn mama is ook verliefd op een meisje. Er zijn in Nederland al dertig regenboogzebrapaden, waaronder een aantal bij De Draak in 's-Hertogenbosch. Dus ik denk dat het moet kunnen."

Hoe reageerden de kinderen uit je klas toen je vertelde dat je op gesprek mag komen? ,,Mijn klasgenoten vonden het ook een heel goed idee. En ze vinden het stoer dat ik op bezoek mag."

Wat verwacht je ervan? ,,Ik durf niet te veel te verwachten. Maar ik hoop echt heel erg dat de burgemeester en Herman (Van Wanrooij, wethouder) het een supergoed idee vinden en zeggen dat het regenboogzebrapad er gaat komen. Dat zou tof zijn."

Vind je het spannend? ,,Aan de ene kant vind ik het wel spannend. Ik ben bang dat ze 'nee' gaan zeggen. Maar aan de andere kant is de burgemeester ook maar een gewone meneer. En ik heb me heel goed voorbereid en weet precies wat ik ga vertellen, dus dat komt wel goed."

Wat doe je als het regenboogzebrapad er komt? ,,Dan ben ik superblij. Ik zou het dan ook heel graag openen. Schilderen ga ik niet doen hoor, daar wordt het niet mooier van…" (Foto: Peter de Koning).