Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Pagaai maakt vaartocht met rolstoelers

Rondje Boxtel by Night was eerder deze maand wederom een groot succes. En ook het reguliere Rondje Boxtel draait nog op volle toeren. Het zijn drukke tijden voor kanovereniging De Pagaai. Zaterdag 29 september organiseert de club wéér een activiteit: de jaarlijkse Munseltocht, waarbij zestien rolstoelgebruikers over de Dommel kunnen varen dankzij geïmproviseerde catamarans...

De Pagaai werkt voor dit evenement samen met de vrijwilligers van De Munsel. De bewoners van deze woongroep, allen mensen met een beperking, varen tijdens deze tocht varen richting glijgoot onder de brug in de Mgr. Wilmerstraat.

Catamarans

Voor de tocht worden de kano's omgebouwd tot catamarans. Een groep van zestien rolstoelgebruikers kan daardoor genieten van de serene rust en natuurlijke omgeving van de meanderende rivier de Dommel.

Tijdens deze tocht vanaf het clubhuis van De Pagaai telt iedere catamaran twee rolstoelgebruikers, terwijl vier begeleiders de peddels bedienen. De rondvaart start vanaf 14.00 uur. Bezoekers zijn welkom bij het clubhuis van De Pagaai aan de Voetboog 7.

FOTO ONDER: De jaarlijkse rondvaart met de bewoners van woongroep De Munsel zorgt iedere editie weer voor veel vreugde bij alle deelnemers. Zo ook in 2017. Leden van De Pagaai bouwen de kano's om tot geïmproviseerde doch stevige catamarans zodat rolstoelgebruikers mee kunnen. (Foto: Peter de Koning).