TRICOLORES ONDERUIT NA MATIG DUEL

Valse competitiestart voor voetballers ODC

De eerste competitiewedstrijd is voor ODC uitgelopen op een grote teleurstelling. In een matig duel gingen de tricolores op eigen veld met 0-2 onderuit tegen SVSSS uit Udenhout. Het stond lange tijd gelijk totdat de thuisploeg ruim een kwartier voor tijd op ongelukkige wijze tegen de 0-1 aanliep. De Boxtelaren probeerden de gelijkmaker te forceren maar in plaats daarvan viel in de blessuretijd de 0-2.

Na een goed verlopen voorbereiding leek ODC klaar te zijn voor de competitie. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch kreeg als eerste SVSSS uit Udenhout op bezoek. Al in de eerste minuut kon ODC op voorsprong komen. Remco Schellekens verscheen vrij voor keeper Björn Boer maar schoot de bal vanuit een moeilijke hoek voorlangs.

Daarna gebeurde er lange tijd niets. Beide partijen speelden slordig, ongeconcentreerd en leden daardoor veel balverlies. Hoogtepunt voor rust was een doelpoging van opnieuw Schellekens vanaf zijn eigen helft. Hij zag doelman Boer ver voor zijn doel staan en waagde een poging van ver: de bal ging maar net naast.

KRUISING

Direct na rust kwam ODC vaker bij het Udenhoutse doel. Een voorzet vanaf links van Just van Wijk zorgde in de 50e minuut voor gevaar. Even later telden de Boxtelse supporters de 1-0 al toen Dirk van der Struijk een vrije trap in de kruising krulde. Maar sluitpost Boer wist de inzet met een uiterste krachtsinspanning nog tot corner te verwerken. Aan de andere kant was het voor ODC oppassen voor uitbraken van uitploeg. Keeper Jordy van der Zande bracht halverwege de tweede helft tot twee keer toe redding na een counter van SVSSS.

Met Lex van den Biggelaar en Joep van der Meijden bracht trainer Vorstenbosch twee verse aanvallende krachten binnen het veld. Van der Meijden probeerde in de 69e minuut te scoren met een lobje dat net niet hoog genoeg was om de keeper te passeren. Een kleine tien minuten later minuut ging het aan de andere kant helemaal fout voor de Boxtelse formatie. Bij een aanval van SVSSS kreeg de defensie de bal niet goed weg. De Udenhoutse invaller profiteerde optimaal: 0-1.

NÓG ERGER...

ODC zette daarna alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Maar verder dan een schot van Schellekens die over het vijandige doel ging na goed voorbereidend werk van Van der Meijden kwam het het niet. In de blessuretijd werd het allemaal nog erger voor de gastheren toen aanvoerder Stefan Dekkers namens de bezoekers de 0-2 eindstand op het scorebord zette.

De nederlaag was een fikse tegenvaller voor trainer Vorstenbosch en zijn mannen. ODC staat weer met de beide benen op de grond. Zondag 30 september hebben de tricolores wat recht te zetten als zij op bezoek gaan bij Haarsteeg. Aftrap om 14.30 uur.

FOTO ONDER: Hayke van Oirschot van ODC moest toezien hoe tegenstander SVSSS uit Udenhout er met de winst vandoor ging. (Foto: Hans Verberk).