June van den Besselaar van MEP heeft de bal in bezit. De vrouwenploeg speelde een prima wedstrijd op het kunstgras, maar verloor ondanks de getoonde inzet. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VROUWEN EN MANNEN VERLIEZEN DERDE KEER OP RIJ

Weer 'net niet' voor hockeyploegen MEP

Zowel de mannen als de vrouwen van MEP leden zondag hun derde competitienederlaag op rij. In de thuiswedstrijden gingen beide ploegen met 1-2 ten onder. De mannen zakten daardoor zelfs af naar de laatste plaats van de ranglijst. Reden voor paniek hoeft er gezien het spelniveau echter niet te zijn. Desalniettemin zijn de punten voor het zelfvertrouwen meer dan welkom.

Het vrouwenteam had een goede generale repetitie. Donderdag vond een wedstrijd om de Gold Cup plaats en die werd met 4-2 gewonnen van Oss. Daardoor begonnen de hockeysters in de stromende regen zelfverzekerd tegen het sterke Wageningen. De Boxtelse vrouwen bouwden een licht veldoverwicht op, maar de gasten uit Wageningen kregen enkele grote kansen. Keepster Amber Kools pareerde die echter op bekwame wijze.

Na een 0-0 ruststand kwam MEP gedreven uit de kleedkamer en zorgde Chris Thewessen direct voor het eerste doelpunt. Zij liet met een prachtige backhandslag al in de eerste minuut de 1-0 aantekenen.

DE GELUKKIGSTE PLOEG

Daarna nam de druk van de gasten toe en het werd al snel duidelijk dat MEP daar niet onderuit kon komen. De gelijkmaker viel dan ook, maar wel op een onverwacht moment, namelijk uit een messcherpe counter. Daarna gingen beide ploegen vol voor de winst.

Wageningen was in die fase de gelukkigste ploeg en scoorde de 1-2 waardoor de winst werd binnengesleept. Een bijzonder

Bettine Vriesekoop bij Taverbo-Sabo

Voormalig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop is woensdag 3 oktober om 10.00 uur te gast bij de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo. Zij verzorgt in de ochtend een lezing over bewegen voor 50-plussers, maar ook over haar verblijf in China en haar sportcarrière.

Na afloop gaat Vriesekoop met de bezoekers de sportzaal aan de Voetboog in om met bal en batje aan de slag te gaan.

Deelname aan het programma inclusief drie maanden lidmaatschap van Taverbo-Sabo is gratis voor mensen van vijftig jaar en ouder. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: uschi@taverbo.nl of telefoonnummer 06-37 08 32 39.

hardwerkend MEP trachtte tevergeefs nog het punt te redden. De Boxtelse vrouwen moeten absoluut nog wennen aan het hoger niveau, maar het vertoonde spel en de inzet geven hoop voor komende wedstrijden. Zondag spelen de vrouwen uit tegen Schaerweijde. Afslag in Zeist om 12.45 uur.

ZUUR VERLIES

Ook voor de mannen was het zondag een regenballet. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden liet de jonge MEP-ploeg zich in de beginfase niet overlopen.

De Boxtelaren begonnen snel en fel en probeerden van meet af aan tegenstander De Hopbel uit Schijndel onder druk te zetten. Aan beide kanten was de inzet hoog. Hoewel het een buitengewoon sportief duel was, voelde de arbitrage dat niet goed aan en werden er onnodige kaarten uitgedeeld. Dat haalde de snelheid uit de wedstrijd.

ROUTINE

Uit een strafcorner scoorde de uitblinker van de middag, Jules Baken, de openingstreffer voor MEP. De Boxtelse formatie leek die voorsprong vast te houden, maar een onnodig misverstand achterin leidde vlak voor rust de gelijkmaker in.

In de tweede helft kon de beslissing aan beide kanten vallen. Net als bij de vrouwen gingen ook de mannen vol voor de winst, soms iets te onbesuisd. Tien minuten voor tijd scoorde echter de geroutineerdere ploeg uit Schijndel de 1-2 waardoor de gasten aan het langste eind trokken. Opnieuw een bemoedigend spelniveau en een goede inzet, maar opnieuw geen punten voor MEP.

Zondag 30 september speelt MEP een uitwedstrijd tegen HOD. Het wordt tijd om de punten mee naar Boxtel te nemen. afslag in Valkenswaard zondag om 14.45 uur.