Afbeelding
Foto: Robert-Jan Asselbergs

JACHTFAIR VOELT ZICH OP VELDER 'ALS EEN VIS IN HET WATER'

Jager weet weg naar Liempde te vinden

RENS VAN DEN ELSEN

Landgoed Velder stond dit weekend drie dagen lang in het teken van jagen en het buitenleven. Tussen de acht- en tienduizend bezoekers wisten volgens de organisatie hun weg te vinden naar landgoed Velder, waar het evenement Jacht & Buitenleven voor de derde keer werd gehouden. Organisator Igor Timmermans was in zijn nopjes, want ondanks het slechte weer stond er tóch een rij voor de kassa.

,,Je merkt dat ons evenement in Liempde echt groeit. Zeker op zaterdag hadden we al meer bezoekers dan vorig jaar en ook het aantal standhouders is ten opzichte van de vorige editie toegenomen", vertelt Timmermans. ,,Het doet ons als organisatie goed dat de regen de bezoekers niet heeft tegengehouden. Even dreigde alles letterlijk in het water te vallen. Veel mensen stelden ons zaterdag via Facebook al de vraag of de fair zondag door zou gaan. We hebben toen aangegeven dat we in elk geval tot 14.00 uur open zouden zijn, maar de in groten getale aanwezige paraplu's en regenpakken zorgden ervoor dat iedereen toch tot het eind van de middag van de activiteiten kon genieten", vervolgt hij.

POLITIEHONDEN

Bezoekers van het evenement konden snuffelen tussen diverse stands met jachtspullen, antiek en curiosa uit Engeland en speciaalbieren proeven. Er waren ook demonstraties van onder meer het africhten van roofvogels, paardenshows en slipjachten met foxhounds te zien. Daarnaast was ook de politiehondenvereniging aanwezig die onder meer met pakwerk liet zien hoe de dieren getraind worden voor het politiewerk. ,,Dit heeft weliswaar niet direct iets met de jacht te maken", licht Timmermans toe, ,,Maar we vonden het toch goed passen binnen ons evenement. Het gaat ons bij dergelijke demonstraties vooral om de relatie tussen mens en dier. Dat willen we graag uitlichten en dat is volgens ons goed gelukt. Het zag er in elk geval spectaculair uit."

Het was de negende editie van Jacht & Buitenleven en voor de derde keer werd de fair georganiseerd op landgoed Velder. Dat bevalt Timmermans goed: ,,We voelen ons hier als een vis in het water. Natuurlijk is het landgoed vroeger ook gebruikt als jachtterrein, dat schept een band. De samenwerking met de familie Van Boeckel (eigenaar van Velder - red.) is goed, net zoals met de gemeente Boxtel. Onze dank gaat ook uit naar de vrijwilligers van stichting Behoud Gemeenschap Liempde, die het parkeergedeelte wederom op zich hebben genomen."

Volgend jaar wordt Jacht & Buitenleven wederom in Liempde gehouden. De exacte data zijn nog niet bekend, maar zeker is wel dat het evenement in de tweede helft van september wordt gehouden.

FOTO BOVEN: Veel bezoekers wisten de diverse demonstraties te waarderen. Zo ook die met jachthonden. (Foto: Robert-Jan Asselbergs).