LANDELIJKE BILJARTTOP NAAR BOXTEL

Libreteam 't Ivoor is in vorm en gaat aan kop

Door de winst van vorige week nestelde het eerste libreteam van biljartvereniging 't Ivoor zich op de eerste plek van de ranglijst. Wederom toonde biljarter Fouad Hasbani zijn goede vorm en ook Peter van Giersbergen versloeg zijn directe tegenstander: de ploeg won uiteindelijk met 28-24 uit van De Hazelaar 3. Nog een opsteker voor club: komend weekeinde spelen de driebanders tegen HCR Prinsen met daarin onder meer drievoudig wereldkampioen Dick Jaspers.

Naast de puike zege van het eerste libreteam, vonden er vorige week meer interessante wedstrijden plaats, onder meer de onderlinge confrontatie tussen de tweede en derde ploeg van 't Ivoor. Ad van Os, Theo van Dongen en Henk van Boxmeer van 't Ivoor 2 versloegen allen hun directe tegenstander. Einduitslag: 30-16. Het vierde team verloor met 19-30 flink van Royal Event Palace uit Heeswijk-Dinther.

ONVERWACHT

Het eerste libreteam bij de dagcompetitie ging voor de eerste keer onderuit door onverwacht te verliezen van Sonnevanck 4: 35-31. Toch blijft de ploeg koploper in de competitie. Ook was er een derby tussen het tweede en derde libreteam bij de dagcompetitie. Ook hier won team 2 overtuigend met 39-31. Het vierde team ging onderuit tegen Vliedberg 4, ondanks dat Harrie van der Velden een prima partij speelde: het werd 35-31. Ook Emanuel Coort en Wim Bekkers legden bij 't Ivoor 5 een prima pot neer, maar ondanks hun winstpartijen verloor hun ploeg met 30-38 van DVR 1.

In de avondcompetitie won 't Ivoor bij het driebanden-klein eigenlijk met 27–29 van De Linden 6, maar de Boxtelaren moesten hun zege toch afgeven. Het team kreeg drie strafpunten aftrek omdat Cor van Beers te ruim boven zijn opgegeven moyenne speelde.

MAXIMAAL

In de spelsoort driebanden-groot behaalde 't Ivoor een maximale score door met 30-15 van BC Uden te winnen. Het andere team, dat dit jaar uitkomt in de eredivisie (Buffalo League), leed een ruime nederlaag tegen L&B Ledermode uit Hoeven. Richard Berkelmand redde de eer door een mooie winstpartij tegen John Tijssens en scoorde een serie van tien caramboles.

De eredivisieploeg krijgt zaterdag 29 september opnieuw een pittige tegenstander: dan komt drievoudig wereldkampioen Dick Jaspers op bezoek, samen met diens ploeggenoten Eddy Leppens, Jozef Philipoom, Anno de Kleine en Jelle Pijl. De wedstrijd begint om 13.00 uur in Biljartcentrum Boxtel en de entree is gratis.


'WAPEN' OPENT COMPETITIE TEGEN KAKETOE

Matig spel kost kaderteam uit Liempde de kop in Nijmegen

Biljartclub 't Wapen van Liempde/Regiobank presteerde vorige week matig tijdens de eerste competitiewedstrijd in de spelsoort kader 57/2. In Nijmegen verloren de Liempdenaren met 6-2 van Kaketoe 80.

Harm van de Laar begon goed en bouwde zelfs een behoorlijke voorsprong op, maar viel daarna stil. Daardoor kwam zijn tegenstander terug in strijd om de partij naar zich toe trekken. Ton Rovers kreeg slecht aanvalsspel, kon niet in zijn spel komen en verloor.

Henry van Dijk begon wat nerveus en zijn tegenstander liep snel uit. Toch kwam Van Dijk uiteindelijk wat beter in zijn spel en met een serie van 41 caramboles vond hij weer aansluiting bij zijn tegenstander; die maakte even later de partij toch uit. Kopman Martien van den Tillaart speelde een solide partij en gaf zijn tegenstander geen enkele kans. Martien maakte zijn 210 punten in negen beurten uit (23.33 gemiddeld met een hoogste serie van 57).

ENIGE WINST

Team 2 C2 van de Liempdse biljartclub verloor zijn wedstrijd; alleen Johan van der Ven kon zijn partij in winst omzetten. 't Wapen van Liempde 3 boog met 20-29 het hoofd voor 't Trefpunt.


L'Union start
binnencompetitie
met vierde plek

Voor de Boxtelse handboogschutterij L'Union is onlangs weer de binnencompetitie op de 18-meterbaan van start gegaan. De vereniging komt dit seizoen met een team uit in de hoogste klasse.

De eerste wedstrijd werd gehouden bij Amicitia in Schijndel. Daar behaalde het team van L'Union 771 punten en eindigde op een vierde plaats in de ereklasse. Van alle teamleden wist Adri van de Langenberg de meeste punten bij elkaar te schieten: 262. Henk Jegers volgde hem op de voet met 260 punten. Gerard van der Steen wist 249 punten te verzamelen en Henri van den Broek kwam tot 221 punten. Ook de jeugdleden van L'Union kwamen in actie. Zij speelden vrijdagavond een wedstrijd bij Landmans Unie, ook in Schijndel. Daar liet Meike van Oss zien dat ze in goede vorm verkeert door 269 punten op te laten tekenen, een persoonlijk record. Sam Spitters behaalde 208 punten en Breanna Vugs 158.


Regiomix Walnoot

Ben Heutink heeft maandag de wekelijkse regiomix gewonnen van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot op de banen aan de Selissenwal 25. Hij haalde 22 punten uit drie wedstrijden en liet daarmee vijftig andere spelers achter zich. De tweede en derde plek gingen respectievelijk naar Kees van Helm met 17 punten en Erik Jansen met 14 punten.

Vogelmarkt Liempde

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 29 september van 07.30 tot 11.00 de maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt. Deze wordt gehouden in en om de accommodatie van handboogvereniging L'Union aan de Heidezoom 2 in Liempde. Er vindt geen handel plaats in sierpluimvee, loopvogels en postduiven; de NVWA ziet toe op naleving van de regels. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang tot de vogel- en kleine huisdierenmarkt.

BBO Volley

Uitslagen dinsdag 25 september

EERSTE KLASSE

Xieoe Meubel Idee/Jonkergouw        0-3

Oude Ballen/VanderlandeNetnie        1-2

La Machine/Veldsink De Lind        0-3

2e Glas: DaNie - Discovloer/Fustje        2-1

TWEEDE KLASSE

Tojato - Burned Volleybal        0-3

The Brain quizzen - Unlimited        0-3

VOF cs - De Poldervogels        0-3

Fireballs - Fassbender Auto's        1-2

DERDE KLASSE

v. Olphen - Erfgoed Brabant        0-3

Le Temps Perdu - Smit & Dorlas        2-1

Zonder Naam - Als Voorheen 2a        1-2

Brabant Sports - Van Oirschot RVS        0-3

VIERDE KLASSE

DSV De Dommel - VCH Schijndel        1-2

Magic X - Jan van Erp        2-1

De Braken - Baldadig        3-0

Bonyxblok - Clic Visuals        0-3

Programma dinsdag 2 oktober

EERSTE KLASSE

Oude Ballen - Veldsink De Lind        19.30

2e Glas: DaNie - La Machine        20.30

VanderlandeNetnie 1 - Disco/Fustje        21.30

Xieoe Meubel Idee - Effe Tikke        22.30

TWEEDE KLASSE

The Brain quizzen - De Poldervogels        19.30

Fireballs - VOFc.s        20.30

Unlimited - Fassbender auto's        21.30

Tojato Industires - Hoppenbrouwers        22.30

DERDE KLASSE

Le Temps Perdu - Als Voorheen 2a        19.30

Brabant Sports - Zonder Naam        20.30

Smit & Dorlas - Van Oirschot RVS        21.30

Van Olphen Tuinmachines - Arie's        22.30

VIERDE KLASSE

Magic X - Clic Visuals Reclame        19.30

DSV De Dommel - Jan van Erp        20.30

Bonyxblok - De Braken        21.30

Baldadig - VCH Schijndel        22.30


Garagesale Esch

In de dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch vindt gedurende twee weekenden én de tussenliggende dagen een grote garagesale plaats. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Bruikbare tweedehands spullen (behalve witgoed en grote meubels) kunnen afgegeven worden bij de familie. De verkoop vindt op 29 en 30 september en 6 en 7 oktober plaats van 10.00 tot 17.00 uur. In de tussenliggende dagen zijn mensen welkom van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur.