Afbeelding
Foto: Jeugdnatuurgroep Gestel

Vlooienmarkt Den Berg heeft ruim aanbod

De jaarlijkse vlooienmarkt van buurtvereniging Den Berg uit Liempde staat weer op de agenda. Zondag 30 september krijgen bezoekers een ruim aanbod voorgeschoteld.

De vlooienmarkt van de Liempdse buurtclub trekt telkens veel bezoekers. Het hele jaar door zijn bruikbare spullen verzameld. De goederen worden in jeugdhuis Pius X per categorie uitgestald: audio, boeken, speelgoed en meubilair. Dit is slechts een kleine greep uit het ruime aanbod.

De markt wordt gehouden tussen 10.00 en 14.00 uur in het jeugdhuis aan de Heidonk 28. De entreeprijs bedraagt twee euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis binnen.


Zoektocht naar paddenstoelen met Jeugdnatuurgroep

Jeugdnatuurgroep Gestel gaat zaterdag 6 oktober op zoek naar schimmels. Op landgoed Haanwijk staat de maandelijkse natuurwandeling voor kinderen en hun (groot)ouders in het teken van paddenstoelen.

De schimmels hebben een belangrijke rol in het ecosysteem, weten de groepsleden. Elke dag helpen ze de natuur een handje doordat de paddenstoelen afgevallen bladeren en dood hout opruimen. Op landgoed Haanwijk gaan de leden op zoek naar zoveel mogelijk soorten paddenstoelen, zoals de bekende vliegenzwam met zijn rood-witte stippen maar ook minder bekende soorten komen aan bod.

Aanmelden is niet nodig. Deelname kost twee euro voor niet leden, te voldoen bij de startplaats aan de Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Een lidmaatschap voor het hele jaar kost 10 euro. De activiteit duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: Michel van de Langenberg, telefoonnummer 06-22 43 29 41 of michel.langenberg@home.nl. (Foto: Natuurgroep Gestel).

Afbeelding