Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Open repetitie van het Essche Heimweekoor

Altijd al onvergetelijke smartlappen willen zingen, zoals De Woonboot, Lieke voor Marieke van Gerard van Maasakkers, Caasteren Kermis en andere meezingers? Het Essche Heimweekoor houdt iedere eerste maandag van de maand open repetities.

Het Essche Heimweekoor treedt op in diverse verzorging- en bejaardenhuizen. Doel is natuurlijk dat iedereen lekker meedoet met de nummers, waarvoor de Boxtelse stichting Sjef van de Laar een beamer beschikbaar stelde om de teksten te projecteren op een groot scherm.

Het koor staat open voor nieuwe zangers en houdt daarvoor open repetities. De eerstvolgende vindt plaats op maandag 1 oktober vanaf 20.00 uur in Ons Café aan de Leunisdijk. Meer informatie bij Koen Pillot via tel.: 06-12 87 64 44.


Ploegers geven eerst hint voor nieuwe prins

Hoewel het pas september is, zijn veel carnavalsclubs al druk bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Zo ook in Ploegersland (Liempde), waar de nieuwe prins staat te trappelen om zich bekend te maken aan zijn onderdanen.

Zaterdag 27 oktober wordt hij geïnstalleerd in Ploegerspaleis Het Hof. Zoals ook in voorgaande jaren geeft de geheimcommissie van stichting De Ploegers in de weken voorafgaand aan deze installatie weer tips over de identiteit van de nieuwe koldervorst. Wie denkt te weten wie de prinsensteek gaat dragen, kan de oplossing insturen naar voorzitter@ploegers.nl. De winnaar ontvangt twee kaarten voor de zittingsavonden op 7, 8 en 9 februari 2019.

TIP

Het is ook dit jaar weer een echte Liempdenaar. Betrokken, nuchter, met beide benen op de grond. Vol energie en klaar voor een jaar vol carnavalsactiviteiten. Komt dat even goed uit.


Viering in de
Liempdse kerk
oogst volop lof

'Wie zaait, zal oogsten'. Dat was zondag in de Sint-Jans Onthoofdingkerk het thema van de oogstviering. De lokale ZLTO-afdeling Dommel en Aa organiseerde deze samenkomst, bedoeld om binnengehaalde producten van het afgelopen jaar te danken. ,,Het was een viering met gevoel", blikt bestuurslid Hanny Eijkemans terug.

Verschillende partijen werden uitgenodigd om de viering op te luisteren. Vanuit Vorstenbosch kwam muziekgezelschap Timeless naar Liempde om liederen ten gehore te brengen, terwijl ook leden van het Sint-Willebrordusgilde uit Esch hun medewerking verleenden. Bisschop Gerard de Korte leidde de dienst en werd geassisteerd door pastoor Jacques Grubben van de Heilig Hartparochie. Met gedichten en teksten werd invulling gegeven aan het thema 'Wie zaait, zal oogsten'. De opbrengst van de collecte was 440 euro en ging naar de Alzheimerstichting. ,,We kijken terug op een warm samenzijn", vertelt Eijkemans. ,,De kerk was prachtig versierd en ook kinderen werden betrokken bij de viering. We schatten dat er zo'n driehonderd mensen aanwezig waren."

FOTO ONDER: Bisschop Gerard de Korte dankte zondag het Sint-Willebrordusgilde uit Esch, dat medewerking verleende aan de oogstviering in de Liempdse Sint-Jans Onthoofdingkerk. (Foto: Gerard Schalkx).