Werkplekken in Sint-Ursula 'rammelen'

HENK VAN WEERT

De inrichting van diverse werkplekken in welzijnsgebouw Sint-Ursula aan de Baroniestraat in Boxtel 'rammelt'. Dat meldde burgemeester Mark Buijs dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering naar aanleiding van vragen die de CDA-fractie stelde. Diverse gebruikers van het voormalige klooster willen volgens hem graag verhuizen naar het veel modernere gemeentehuis.

Fractievoorzitter Vera Brouns van het CDA bracht de mogelijke verhuizing van welzijnsdiensten van Sint-Ursula naar het gemeentehuis aan de orde tijdens het vragenhalfuurtje voorafgaand aan de raadsvergadering. Dat deed zij na publicaties die over dit onderwerp eerder in deze krant verschenen. Brouns vroeg onder meer naar de reden van de verplaatsing en of daarvoor alle welzijnsdiensten in aanmerking komen. Ook wilde ze weten of er overleg gaande is met woonstichting Sint-Joseph, de eigenaar van het monumentale pand en wat de operatie gaat kosten.

SLAG TE MAKEN

Volgens Buijs is nog niet zeker of er diensten gaan verhuizen: ,,We bekijken momenteel of verplaatsing zinvol is." Medewerkers klagen volgens hem over werkplekken die te wensen overlaten. En op het gebied van beter samenwerken in het sociaal domein zou een slag te maken zijn. Onder meer door een efficiƫntere manier van werken en beter ruimtegebruik.

Ook meldde de burgemeester dat er inderdaad overleg plaatsvindt met Sint-Joseph; de gemeente huurt tot 2028 ruimten in Sint-Ursula. Zoals eerder in deze krant geopperd, zal het openbreken van het huurcontract de gemeente geld gaan kosten. Daarover is echter nog geen duidelijkheid. Buijs herhaalde een eerdere toezegging dat hij terugkomt naar de gemeenteraad als hij extra geld nodig heeft. ,,Maar dit onderwerp is belangrijk genoeg om sowieso met u terug te koppelen hoe het verder gaat. Ook al is dat niet verplicht", beloofde de burgemeester. In de begroting die de gemeenteraad eind oktober bespreekt is een eventuele verhuizing van welzijnsdiensten van Sint-Ursula naar het gemeentehuis nog niet verwerkt.


Buitenbrand Ladonk

De brandweer rukte vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag uit voor een buitenbrand op bedrijventerrein Ladonk. Bij transportonderneming Reijnders aan de Industrieweg werd een brandhaard met een loader uit elkaar getrokken en geblust.