Driedaagse beurs Velder over jacht en buitenleven

Drie dagen lang staat landgoed Velder in het teken van het evenement Jacht & Buitenleven. Ruim 150 standhouders en tientallen demonstraties zijn er vanaf morgen, vrijdag 21 september tot en met zondag 23 september, te bezoeken en te bewonderen.

Roofvogels africhten, een slipjacht met foxhounds bekijken, snuffelen tussen jachtspullen. Of wellicht shoppen naar antiek en curiosa uit Engeland. Dit en nog veel meer is allemaal mogelijk tijdens het driedaagse evenement op Velder. Dit jaar is er bovendien meer aandacht uitgegaan naar de horeca: er is een extra groot terras waar onder meer diverse speciaalbieren verkrijgbaar zijn. Ook klinkt er drie dagen lang live muziek op het terrein. Daarnaast is er voor kinderen van alles te beleven: van paardenshows tot een kinderboerderij. Jeugd tot 12 jaar mag bovendien gratis naar binnen.

Kaarten zijn online te bestellen via www.jachtenbuitenleven.nl. Dagkaarten kosten 10 euro en voor 65-plussers is de entreeprijs 9 euro per dag. Een passe-partout voor het hele weekend kost 25 euro. Aan de kassa is de entreeprijs 12,50 euro per dag en 30 euro voor alle dagen. Het evenement duurt iedere dag van 10.00 tot 18.00 uur.


Smartlappen Gemonde

Het koperen bestaansjubileum is voor het Gemondse smartlappenkoor Gimmese Smart aanleiding voor een feestelijke meezingmiddag. Die wordt zondag 23 september gehouden in café/zaal De Schuif aan de Dorpstraat. Burgemeester Jan Pommer van de gemeente Sint-Michielsgestel opent het muziekfeest om 13.00 uur. Gastoptredens zijn er van de zanggroep Enjoy uit 's-Hertogenbosch en het koor Gère Weg.