Afbeelding
Foto:

NIEUWE EIGENAAR BEKEND • GEEN DUIDELIJKHEID OVER STAPEL OP SINT

Sint is vol verwachting over Stapelen

PÅL JANSEN

Boxtel Vooruit wacht nog steeds op duidelijkheid over de toekomst van Stapel op Sint. Voorzitter Wim Ketelaars van de evenementenstichting: ,,Het is ons tot op heden nog niet gelukt om de nieuwe eigenaar te spreken." De naam van deze nieuwe 'kasteelheer' werd deze week bekend: vastgoedbelegger Xander van Mierlo (43) uit Eindhoven.

Voorzitter Jan van Homelen van stichting Beheer Kasteel Stapelen bevestigt dat het gaat om Van Mierlo. Volgens het kadaster zijn de paters assumptionisten nog steeds eigenaar van het Boxtelse kasteel. ,,Dat komt doordat de koopakte nog niet bij de notaris ligt", aldus Van Homelen. De overeenkomst is echter wel degelijk gesloten, zegt de voorzitter.

Van Homelen gaf eerder aan dat diverse evenementen doorgang kunnen vinden. Tot nog toe is dat ook gebleken. Zo was er begin september nog het jaarlijkse kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie. Ook Sinterklaas mag van de nieuwe eigenaar in november zijn intrek nemen in het kasteel tijdens het populaire evenement Stapel op Sint, zei de voorzitter van de voormalige beheerstichting begin september in deze krant.

ONZEKERHEID

Voorzitter Ketelaars van Boxtel Vooruit stelt dat er echter nog steeds niets is veranderd omtrent de toekomst van Stapel op Sint. Hij zou een gesprek hebben met de nieuwe eigenaar, maar dat heeft nog niet plaatsgevonden. ,,Van Homelen zei eerder dat de nieuwe eigenaar er welwillend tegenover staat dat het Sinterklaasfeest op het kasteel door kan gaan. Fijn, maar dat biedt voor ons als organiserend comité nog geen zekerheid omdat we de eigenaar zelf nog niet gesproken hebben", aldus de voorzitter. ,,Dat maakt het wel lastig voor ons omdat we al volop in de voorbereidingen zitten." Hij hoopt zo snel mogelijk in contact te komen met de vastgoedondernemer. ,,De Sint is in volle afwachting..."

GESLOTEN POORT

Op 31 augustus werd de koopakte ondertekend door de nieuwe kasteelbezitter. Van Homelen gaf toen aan dat diegene zich nog niet bekend wilde maken aan het publiek. In de overeenkomst met de paters assumptionisten staat echter wel beschreven dat zorg en wonen centraal moet komen te staan. ,,Hij beseft natuurlijk dat hij een keer naar buiten moet komen. Het kasteel staat immers altijd in de aandacht van de Boxtelaren", zei Van Homelen eerder in deze krant.

FOTO BOVEN: Vastgoedbelegger Xander van Mierlo uit Eindhoven wil zelf op Stapelen gaan wonen, maar treedt vooralsnog niet naar buiten. De toegangspoort die altijd open was, is sinds het kasteelconcert gesloten... (Foto: Peter de Koning).