TWEE NIEUWE EXPOSITIES IN VOORBEREIDING

Brabantse historie komt tot
leven bij Museum Vekemans

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor twee nieuwe exposities in Museum Vekemans aan de Stationsstraat in Boxtel; de combinatie van het Wasch- en Strijkmuseum en Brabant Goedgemutst. Beide tentoonstellingen gaan in het najaar van start.

'Het Brabants Volkje', bestaande uit karakterpoppen die Ans van den Bosch vervaardigde, krijgt een eigen ruimte, zo meldt het bestuur van Museum Vekemans. De poppen tonen hoe de Brabantse bevolking in het begin van de twintigste eeuw gekleed ging. Ook beelden ze diverse ambachten uit.

RELIGIEUZE ORDEN

De tweede expositie toont de religieuze orden die de afgelopen eeuwen in nabij Boxtel geleefd hebben, zoals de witte zusters, zusters JMJ en de witte paters. Bij de samenstelling van deze tentoonstelling is de samenwerking gezocht met deze congregaties, zo laat het museumbestuur weten. Ook deze expositie herbergt diverse poppen met passende kleding die door de geestelijken is uitgeleend. Daarnaast hebben verschillende paters en zusters stukjes tekst ingesproken, die de tentoonstelling zullen verlevendigen. De opening vindt naar verwachting in november plaats.

Door verschuivingen binnen het museum is het mogelijk geworden om ruimte te scheppen voor deze nieuwe exposities, laat eigenaar Bernard Vekemans weten. ,,Beide tentoonstellingen voegen zeker iets toe aan alles wat nu al in de voormalige herenboerderij te zien is."

Museum Vekemans is wekelijks op woensdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website www.museumvekemans.nl.