Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

WONINGBOUWPROJECT BREUKELEN NU OFFICIEEL VAN START

Geen gas, maar wél zonne-energie...

Met de afkoppeling van de gasleiding én de installatie van enkele zonnepanelen ging het woningbouwproject aan de Hendrika van Haeftenstraat en Van Hugenpothstraat dinsdag officieel van start. Op die plek verrijzen 25 nul-op-de-meter eengezinswoningen en acht energiezuinige appartementen.

Wethouders Eric van den Broek en Peter van de Wiel kregen de eer symbolisch de gasmeter weg te halen, terwijl directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Sint-Joseph en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij aannemingsbedrijf BAM Wonen kort daarna de eerste zonnepanelen in werking stelden.

Drie jaar geleden besloot de woonstichting de 45 huizen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat te slopen. Die zijn daar kort na de Tweede Wereldoorlog neergezet als noodwoningen. Eind december 2017 leverden de laatste bewoners hun sleutels in en begin februari startte de sloop. De verwachting is dat de nieuwbouw in het tweede kwartaal van volgend jaar wordt opgeleverd. De verhuur start in december, laat de woonstichting weten.

Hoewel de officiële start dinsdag al wat bekijks trok door omwonenden van het bouwterrein, wordt voor hen een feestelijke bijeenkomst georganiseerd op het moment dat het hoogste punt van de bouw bereikt is.

FOTO'S BOVEN: Wethouders Eric van den Broek (links) en Peter van de Wiel koppelden dinsdag de gasmeter af (bovenste foto), omdat de 25 eengezinswoningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat geen aansluiting op het gasnet krijgen. Kort daarna installeerden Frans Fonteijn van BAM (onderste foto, links) en Rob Dekker van Sint-Joseph enkele zonnepanelen. (Foto's: Gerard Schalkx).


Ondernemers rollen rode loper
uit op 'Breukelen Presenteert'


Om inwoners bekend te maken met het winkelaanbod in Breukelen organiseerden de ondernemers zaterdag 'Breukelen Presenteert'. Dit evenement werd positief ontvangen door de bezoekers én de gemeente Boxtel...

Vanuit ieder pand lag zaterdag de hele dag de rode loper uit. Winkeliers presenteerden zich aan het publiek met diverse proeverijen, prijsvragen en de verkoop van producten. Wethouder Eric van den Broek bracht een bezoek aan het evenement en waardeerde het initiatief met een voucher van 1.000 euro, bekostigd uit het economisch stimuleringsbudget. ,,Met veel positiviteit, saamhorigheid en creativiteit laten deze ondernemers keer op keer zien dat met die ingrediënten reuring in het centrum gebracht kan worden", meldde de wethouder op Facebook. De ondernemers in Breukelen ontvingen in oktober vorig jaar ook al een voucher van 1.000 euro. De gemeente droeg toen bij aan de kleurrijke banieren in het winkelgebied. (Foto: Daisy Renders).

Afbeelding
Afbeelding