UITVERLIES VOOR MANNEN EN VROUWEN

MEP-teams blijven weer met lege handen achter

De competitiestart van de vlaggenteams van hockeyclub MEP verloopt stroef. Zowel de mannen als de vrouwen verloren zondag hun (verre) uitwedstrijd en bivakkeren puntloos in de onderste regionen. De heren gingen met 3-2 in Maastricht ten onder, terwijl de dames met 4-1 verloren in Aerdenhout.

MEP kreeg in Aerdenhout een lesje in effectiviteit, maar werd zeker niet weggespeeld. Integendeel. De Boxtelse hockeysters begonnen wel nerveus en keken al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Op slag van rust scoorde Noortje Willemsen de verdiende gelijkmaker. In de tweede helft trok MEP het initiatief naar zich toe en dat resulteerde in vier strafcorners en zeker vijf kansen.

In die fase hadden de bezoeksters het overwicht in goals uit moeten drukken. Maar het liep anders. In een korte tijdspanne creƫerden de gastvrouwen drie kansen die er allemaal in gingen. Coach Stijn Koesen kon niet tevreden zijn over de uitslag, maar wel met het vertoonde spel. Hij ziet duidelijk progressie en dat moet zich een keer uitbetalen. Zondag 23 september komt Wageningen naar Boxtel. Dan moet MEP de eerste punten pakken. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

KOPIE

De wedstrijd van de Boxtelse mannenploeg in Maastricht was een kopie van het duel dat een week eerder werd gespeeld. In de eerste helft werd MEP overlopen, in de tweede helft kwamen de Boxtelaren bijna langszij. De hockeyers begonnen angstig en toonden veel te veel ontzag voor de geroutineerdere tegenstander. Het team keek in no time tegen een 3-0 achterstand aan en de partij leek gespeeld.

In de tweede helft toonde MEP durf en lef en werd alle schroom overboord gegooid. Martin Flemminks Smid scoorde op fraaie wijze 3-1 en Sam Verzijden realiseerde de aansluitingstreffer uit een strafcorner: 3-2. De Boxtelaren kregen nog kansen op de gelijkmaker en gaven zelf niets meer weg. Toch bleef de gelijkmaker uit. Coach Sven van der Most blijft positief. Hij ziet dat zijn jonge ploeg zich doorontwikkelt, maar dat heeft ook tijd nodig.

Zondag 23 september komt De Hopbel naar Boxtel. Dat is volgens Van der Most een mooie tegenstander om revanche te nemen. Twee ploegen die ervoor zullen gaan. De Schijndelaren kennen net als MEP een zwakke seizoensstart en hebben eveneens de punten hard nodig. Afslag om 14.45 uur.

Scouting Boxtel leeft zich uit tijdens zeepkistenrace

Vrijwilligers bij Scouting Boxtel organiseren niet alleen activiteiten voor hun jeugdleden, ze vinden het ook leuk om zelf deel te nemen aan uitdagende activiteiten. Daarom ging een afvaardiging van de vereniging zondag naar de zeepkistenrace van Scouting Alphen.

Om het jaar organiseert Scouting Alphen een zeepkistenrace. Zeven vrijwilligers van Scouting Boxtel waren direct enthousiast en hebben zich ingeschreven toen ze eerder dit jaar een uitnodiging ontvingen.

Na alle voorbereidingen was het zondag zover. Met zeepkist, clubvlag, opblaasbare aap en vol goede moed reisde het zevental af naar Alphen. In de middag reden alle zeepkisten hun rondjes. Aan het einde van de middag werden de resultaten bekendgemaakkt en Scouting Boxtel behaalde de achtste, zevende en vijfde plaats. Denise, leiding bij de welpen, nam deel aan de race. ,,Ik had zoiets zelf nog nooit gedaan. Het was een leuke ervaring om dit samen met andere leden van Scouting Boxtel te doen." (Foto: Scouting Boxtel).