Afbeelding
Foto:

ZESTIG ZONNEPANELEN OP DAK ACCOMMODATIE AAN DE VOETBOOG

Taverbo zet winnende lijn niet voort

Na de fraaie 8-2 overwinning van een week eerder trad het vaandelteam van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo afgelopen weekeinde aan tegen Renata. Hier waren de rollen omgedraaid. De opponent uit Eindhoven was met 8-2 te sterk.

Beide ploegen kenden wat personele aanpassingen. Naast Michel Sperling speelden dit keer Teun Vlaminckx en Bram Bakker voor het Boxtelse team. Aan de kant van Renata deed naast de vaste waarden Dennis van Boven en Gerard van Dongen invaller Marcel Maijers mee.

De eerste punten waren voor Renata. Van Boven was een maatje te groot voor Vlaminckx. Ook Van Dongen won zijn partij tegen Sperling. Bakker scoorde vervolgens het eerste puntje voor Taverbo door van Maijers te winnen. Het duo Van Boven/Van Dongen zette de 4-1 op het scorebord tegen Vlaminckx/Sperling, waarna Renata nog verder uitliep door overwinningen in het enkelspel van Van Dongen tegen Vlaminckx en Van Boven tegen Bakker.

GEEN INCIDENT

Invaller Maijers leek voor een stunt te zorgen tegen Sperling, maar zag zijn voorsprong uiteindelijk omgebogen worden in de tweede overwinning voor Taverbo. In een gelijk opgaande wedstrijd was het opnieuw Van Dongen die er met de winst vandoor ging tegen Bakker en de score op 6-2 bracht. Het goede spel van Maijers bleek geen incident, want ook Vlaminckx had erg veel moeite en dit leverde Renata uiteindelijk het zevende punt op. In de laatste wedstrijd van de middag was Sperling toeschouwer bij een masterclass van een ontketende Van Boven. Er had misschien een puntje meer ingezeten voor de mannen uit Boxtel, maar de 8-2 overwinning voor Renata was zeker niet onverdiend.

JEUGD

Het eerste jeugdteam van Taverbo-Sabo was zaterdag te gast in Stiphout. Rick van der Schoot beet het spits af en had toch nog vier games nodig tegen Roeland Auwerda die dit seizoen debuteert in de hoofdklasse. In de daaropvolgende partij had Lars Strik het iets makkelijker tegen oude bekende Frederique van Hoof, maar ook hij had vier games nodig om de wedstrijd te beslissen. Het lukte Nienke Strik niet om de derde partij tegen Walter Fasen, eveneens debutant in de hoofdklasse, in winst om te zetten: 1-2. Hierna wist Taverbo een flinke voorsprong te nemen. Na het winnen van de dubbel door broer en zus Strik voegde Rick van der Schoot nog een punt aan de stand toe door met gemak te winnen van Frederique van Hoof, 4-1. Doordat Rick van der Schoot en Lars Strik deze middag geen enkel punt lieten liggen kon er een einduitslag van 3-7 in het voordeel van Taverbo genoteerd worden. Hierdoor voert het eerste jeugdteam met 17 punten uit twee wedstrijden de ranglijst aan, 6 punten los van Flash uit Eindhoven. Volgende week speelt het eerste jeugdteam in Hoogerheide tegen hekkensluiter Hotak '68, dat met 6 punten uit twee wedstrijden niet echt mee lijkt te doen in deze hoofdklasse.

ZONNEPANELEN

Taverbo-Sabo heeft onlangs zestig zonnepanelen op het dak laten plaatsen van haar accommodatie aan de Voetboog in Boxtel. ,,Dit in het kader van de duurzaamheid en met betrekking tot het milieu", aldus voorzitter Wilbert van Ruremonde. De zonnepanelen zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de gemeente Boxtel. Volgens Van Ruremonde moet het gezien de verwachte opbrengst van de zonnepanelen mogelijk zijn om alle stroom op te wekken via de zon in plaats vanuit het net. ,,Een mooie stap op het gebied van duurzaamheid van de vereniging."

FOTO BOVEN: De accommodatie van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo aan de Voetboog is onlangs verrijkt met zestig zonnepanelen. (Foto: Annelieke van der Linden).

Uitslagen week 37

SENIOREN

Renata 1 - Taverbo-Sabo 1        8-2

Irene 1 - Taverbo-Sabo 3        8-2

BSM 2 - Taverbo-Sabo 4        5-5

PJS 2 - Taverbo-Sabo 5        4-6

Always Fair 2 - Taverbo-Sabo 6        4-6

Rotac '82 4 - Taverbo-Sabo 7        7-3

MTTV '72 4 - Taverbo-Sabo 8        9-1

Programma vrijdag 21 september

TTCV 1 - Taverbo-Sabo 3        20.00

Taverbo-Sabo 4 - Never Despair 8        20.00

Taverbo-Sabo 5 - Flash 5        20.00

Taverbo-Sabo 6 - JCV 8        20.00

Taverbo-Sabo 7 - Een en Twintig 4        20.00

Taverbo-Sabo 8 - Veldhoven 15        20.00

Programma zaterdag 22 september

Kluis 1 - Taverbo-Sabo 1        16.30

TTC 1 - Taverbo-Sabo 2        15.00

JEUGD

Stiphout 2 - Taverbo-Sabo 1        3-7

Never Despair 5 - Taverbo-Sabo 3        4-6


BONUSPUNT VOOR COMBINATIEPLOEG

Rugbyers Ducks moeten hoofd buigen voor Bokkerijders

In een spannende wedstrijd hebben de rugbyers van Ducks/Oysters zondag verloren van Bokkerijders uit Roermond. De combinatieploeg met spelers uit Boxtel en Oisterwijk maakte in het onderhoudende duel te veel fouten om te kunnen winnen.

De start van de Boxtelse rugbyploeg was veelbelovend. Stijn van de Loo, de man van de wedstrijd, scoorde twee tries: 10-0. Toen Roermond iets terugdeed en vervolgens via een counter op gelijke hoogte kwam, was het duidelijk dat het een wedstrijd werd waarin de aanvallers sterker waren dan de verdedigers. Scrum half Desmond Hoppenbrouwers scoorde 15-10 voor Ducks via een individuele actie. De conversie werd benut door Tim Nouwens en dit betekende een mooie voorsprong bij rust: 17-10.

ALLE KANTEN

In het tweede gedeelte van het duel werd een aantal spelers gewisseld en was duidelijk dat het nog alle kanten op kon. Vervolgens verloor Ducks een contactsituatie (ruck) en dat betekende een tussenstand van 17-17. Hierna verloren de Boxtelaren hun grip op de wedstrijd. Toch wist winger Wessel Oisterwijk van Ducks nog een try te scoren: 22-17. Hierna kwam de center van Roermond op stoom, terwijl Ducks hem niet kon afstoppen. Hij soleerde tot drie keer toe en scoorde evenveel tries. Hier wist alleen winger Mark Saccomani, na een mooie lijnaanval, een try voor Ducks tegenover te stellen. Dit resulteerde in een 27-36 nederlaag.

BONUSPUNT

Schrale troost is dat er een competitiepunt kon worden bijgeschreven. Dit bonuspunt ontvangen ploegen die vier tries scoren. De conclusie was dat er veel potentie in het team zit maar dat er wel een aantal verbeterpunten zijn. Volgende week is er revanchemogelijkheid tegen The Wallaby's uit Venlo. De wedstrijd is in Oisterwijk en de kick-off is om 13.00 uur. TBM, de jongste jeugd, neemt zaterdag 6 oktober deel aan een internationaal drielandentoernooi in Maastricht.

Uitslag zondag 16 september

Ducks/Oysters - Bokkerijders        27-36

Programma zaterdag 22 september

TBM: Flipje toernooi Tiel        10.00

Cubs: Gouda - Ducks        11.00

Jun.: The Dukes - Ducks        09.15

Colts: Eemland - Ducks        12.30

Programma zondag 23 september

Ducks/Oysters - Wallaby's        Oisterwijk, 13.00