Afbeelding
Foto: Hans Verberk

CLUBS BLIKKEN VOORUIT NAAR NIEUWE COMPETITIE

Amateurvoetbal in de startblokken

Na drie weekeinden met bekerduels maken de voetbalploegen zich op voor de nieuwe competitie. Die start zondag 23 september. De amateurclubs in deze regio is gevraagd naar een voorbeschouwing.

Van vijfdeklasser Essche Boys heeft de redactie geen voorbeschouwing op het nieuwe seizoen ontvangen. Van de club bleven wedstrijdverslagen in de vorige voetbaljaargang regelmatig achterwege en tot op heden heeft de Essche voetbalclub geen correspondent bekendgemaakt die de lezers van Brabants Centrum wekelijks wil voorzien van de verrichtingen van haar eerste elftal.

RKVV ODC

In de regio acteert ODC op het hoogste niveau in het amateurvoetbal. De club komt opnieuw uit in de derde klasse nadat zij twee jaar geleden degradeerde. Carlo Vorstenbosch is de nieuwe trainer; hij komt van derde-divisionist UNA Veldhoven waar hij assistent-trainer was.

De tricolores zagen vier spelers verdwijnen. Bart Dammers, Bas Verkaik en Willem van de Kerkhof zijn gestopt, terwijl Frank van der Struijk naar Real Lunet is verkast. En het ziet er naar uit dat Bas van der Pasch begin november gaat emigreren naar Frankrijk en dus ook wegvalt, meldt oefenmeester Vorstenbosch. ,,Nieuw in de selectie is Tijn Boons vanuit JO19. Joep van der Meijden is terug na een lange blessure."

Over de verwachtingen voor komend seizoen is Vorstenbosch terughoudend: ,,We hebben een smalle selectie en er zijn dus enkele mensen met ervaring gestopt. Tijdens de vakantieperiode zijn we nog maar zelden compleet geweest. Als we voltallig zijn, iedereen fit is en we een beetje gevrijwaard blijven van schorsingen, moeten we mee kunnen doen voor een periodetitel. Verder ken ik de derde klasse waar we in uitkomen niet zo goed, dus ook dat is moeilijk in te schatten."

RKSV BOXTEL

Net als vorig seizoen komt RKSV Boxtel uit in de vierde klasse. De Munselformatie treft zelfs een aantal tegenstanders waar de afgelopen voetbaljaargang ook tegen gestreden werd. Ronald Boudewijn blijft aan het roer als hoofdtrainer en vindt opnieuw Frank van Oers naast zich als assistent. De technische staf is aangevuld met Marieke Jansen, Marco Voets en Joost Ruijs. Ruijs volgt Jack Didderiëns op als teamleider, meldt woordvoerder Marc van der Schoot.

Het trainersduo, dat in het verleden ook enkele seizoenen voor de hoofdmacht van Boxtel binnen de lijnen kwam, leidt een selectie die wel wat wisselingen kent. Hayke van Heesch en Mike van den Biggelaar zijn overstapt naar zustervereniging ODC; keeper Raymon Strik naar DVG in Liempde. Ook Ricardo van Hamond heeft de club verlaten. Daar staat tegenover dat Tom van Rijswijk en Djuric Doran na een jaar elders te hebben gespeeld, zijn teruggekeerd in sportpark Munsel. Lars van Hamond is naar voren geschoven vanuit de jeugd. Daarnaast zijn Youri Tooren en Glodie Ntoto Luzolo nieuw in de selectie van de rood-witten.

Op de vraag wat de prognose is voor de eindklassering, geeft het bestuur aan dat minimaal een plaats in het linkerrijtje realistisch is.

DVG LIEMPDE

Na de degradatie van vorig seizoen is DVG ingedeeld in de vierde klasse I, Zuid 2, met daarin een aantal bekende tegenstanders: onder andere RKSV Boxtel, Boskant, Nijnsel, SCMH en Avesteyn. ,,Dit betekent een paar leuke derby's die we vorig jaar node gemist hebben", meldt voorzitter Toon van Ruremonde van de Liempdse club. Die staat onder leiding van een nieuwe trainer: Bosschenaar Hans Lathouwers, die voorheen onder meer BVV, Schijndel, RKDVC en Emplina trainde. Als profvoetballers speelde hij voor FC Den Bosch en Go Ahead Eagles.

De Liempdse selectie is uitgebreid met een paar jeugdspelers. ,,Daarnaast kwamen doelman Raymon Strik (RKSV Boxtel) en Bas Smulders (WNC Waardenburg) naar DVG. Smulders keert terug op het oude nest en lost hiermee zijn belofte in dat hij zijn carrière zou afsluiten waar die ooit begonnen is. De langdurig geblesseerde aanvoerder, Martijn Caarls is ook weer bijna wedstrijdfit", aldus Van Ruremonde

Het is volgens de DVG-preses aan de technische staf om hier een eenheid van te maken om zo mee te doen om de prijzen en via kampioenschap of een periodetitel terug te keren naar de derde klasse. ,,In de voorbereiding is er hard en goed gewerkt om klaar te zijn voor de competitiestart. Via de oefenwedstrijden en de beker hebben de diverse selectiespelers hun kans gehad om te laten zien dat zij er klaar voor zijn. Komende zondag is de eerste test of dit gelukt is. Tegenstander Nijnsel komt dan op bezoek. Met veel vertrouwen beginnen we aan het nieuwe seizoen", aldus Van Ruremonde.

IRENE GEMONDE

Voetbalclub Irene heeft de afgelopen jaren onderaan de ranglijst van de vijfde klasse geacteerd. Dit seizoen wil het team van trainer Michael van de Wal een stap voorwaarts maken, laat woordvoerder Marc Habraken weten. Mede doordat een aantal ervaren krachten is gestopt, werd besloten het hele JO19-team door te schuiven naar de senioren. Hierdoor komt een erg jong eerste elftal binnen de lijnen. ,,Een team dat voetballend zijn mannetje wel kan staan, maar op basis van ervaring en fysiek misschien nog wat tekort komt. Desondanks willen we bij de eerste vijf eindigen om volgend jaar weer een stap vooruit te kunnen maken", aldus Habraken. We geeft hij aan dat moeilijk in te schatten is of dat ook daadwerkelijk zal gaan lukken: ,,Aangezien er ook een flink aantal onbekende clubs in de competitie zitten. Aan het enthousiasme van de groep, trainers en begeleiders zal het niet liggen, die hebben er zin in."

LSV

LSV uit Lennisheuvel kent geen wijzigingen in de selectie. Vorig jaar was de gemiddelde leeftijd erg laag. De hoop is dat deze jongeren, die nu gemiddeld dus een jaar ouder zijn, daarmee ook sterker zijn. Vorig seizoen is LSV op de zevende plaats geëindigd en de uitdaging voor dit seizoen is dit te verbeteren. Deze competitie is op papier wel wat sterker als vorig jaar. De drie eerste wedstrijden zijn tegen respectievelijk Ollandia, Essche Boys en Irene.

Hoofdtrainer blijft ook dit seizoen Kirk Koningstein, terzijde gestaan door Boy Obispo, die momenteel een trainerscursus volgt. Mark van der Struijk en Peter van den Heuvel completeren het begeleidingsteam.

FOTO BOVEN: De Gemondse vijfdeklasser Irene kreeg in de bekercompetitie drie weken geleden DVG uit Liempde op bezoek, dat in de reguliere competitie een afdeling hoger uitkomt. (Foto: Hans Verberk).