SUPPORTERSCLUB EERT FLANKSPELER TRICOLORES

Van den Biggelaar ODC-speler van het jaar

De hoofdmacht van ODC heeft er een uiterst succesvolle bekercampagne op zitten. Zondag wonnen de tricolores van Wilhelmina Boys uit Best wéér meer dan overtuigend. Nu werd het 5-1 voor de thuisclub.

Voorafgaand aan het laatste duel voor de seizoensopening van komende zondag werd de speler van het afgelopen seizoen gehuldigd. Het is een initiatief van de ODC-supportersclub en wordt enthousiast vorm gegeven door Jan van den Aker.

Diens 7-jarige kleindochter Jolie van den Oever mocht de trofee overhandigen aan Lex van den Biggelaar. De 21-jarige spits oogstte veel lof bij de fans van de Molenwijkbewoners. De snelle frontspeler was bijzonder vereerd met de mooie en bijzondere onderscheiding.

FOTO BOVEN: De zevenjarige Jolie van den Oever, kleindochter van initiatiefnemer Jan van den Aker (midden op de foto) overhandigde de trofee aan de ODC-speler van de voetbaljaargang 2017-2018: spits Lex van den Biggelaar. (Foto: Hans Verberk).

TRICOLORES WINNEN DERDE BEKERDUEL MET RUIME CIJFERS

ODC lijkt klaar voor de competitie

Voetbalclub ODC heeft de derde bekerwedstrijd ruim gewonnen. Ook mede-derdeklasser Wilhelmina Boys uit Best vormde geen enkel probleem. Het team van trainer Carlo Vorstenbosch behaalde een gemakkelijke 5-1 overwinning (ruststand 2-0) en lijkt helemaal klaar voor de competitie die zondag 23 september van start gaat.

Na twee gemakkelijke overwinningen tegen vijfdeklassers LSV en De Bocht '80 was het de vraag hoe ODC het zou doen tegen Wilhelmina Boys, een opponent waarvan op papier toch wat meer tegenstand verwacht werd. ODC begon niet scherp. Maar de tegenstander liet na daarvan te profiteren; twee keer werd de bal uit een corner over het Boxtelse doel gekopt.

Sjoerd van Lokven kreeg de eerste kans namens ODC, maar schoot de bal in kansrijke positie recht in de handen van de keeper. In de 19e minuut was het wel raak. De tricolores kregen een vrije trap te nemen die door Mathijs Hendriks werd verzilverd: 1-0. ODC had de smaak te pakken want een minuut later stond het 2-0. Ido Pijnenburg snelde langs zijn man en bediende Sjoerd van Lokven die de bal diagonaal binnen kopte. De tegenstander uit Best was voornamelijk gevaarlijk met corners en ook in de 35e minuut leverde dat weer een hachelijke situatie op waar-

bij de thuisploeg in zijn handjes mocht knijpen dat de bal er niet in ging. In het vervolg kreeg ODC opnieuw een paar goede kansen maar twee keer had Sjoerd van Lokven het vizier niet op scherp.

OP DE STIP

Vlak na rust kregen de rood-wit-blauwen de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Na een verre ingooi van Dirk van der Struijk kwam de bal bij Sjoerd van Lokven. Hij werd binnen de zestien onreglementair afgestopt waarna de scheidsrechter naar de stip wees. De anders zo trefzekere Van der Struijk zag zijn inzet vanaf elf meter echter gestopt worden door de keeper.

Het bleek uitstel van executie want enkele minuten later lag de bal alsnog voor de derde keer in het doel van Wilhelmina Boys. Schellekens werd diep gestuurd, ontdeed zich van enkele tegenstanders en gaf Hendriks de gelegenheid om de 3-0 binnen te schieten.

In de 68e minuut ging de bal opnieuw op de stip voor ODC na een handsbal. Opnieuw verzilverde Van der Struijk dit buitenkansje niet. Een dik kwartier voor tijd kreeg Wilhelmina Boys een kans op een tegentreffer, opnieuw uit een corner. Aanvoerder Roel van Lokven voorkwam een doelpunt door de bal van de doellijn te koppen. Vlak daarna kreeg ODC zijn derde strafschop. Dit keer ging Schellekens achter de bal staan en was het wel raak: 4-0.

STATISTIEKEN

Na een lange periode van blessureleed maakte Joep van der Meijden in de tweede helft zijn rentree in ODC 1. Zijn invalbeurt bekroonde hij met een prachtig doelpunt. In de 82e stifte hij de bal op aangeven van Schellekens met een subtiele voetbeweging over de keeper van Wilhelmina Boys. Vijf minuten voor tijd deed de tegenstander nog iets terug.

ODC is dankzij de drie overwinningen door naar de volgende bekerronde. De competitie start zondag 23 september en op basis van wat de ploeg tot nu toe liet zien, kunnen de supporters vertrouwen hebben. SVSSS komt als eerste tegenstander op bezoek in sportpark Molenwijk.